Onderwijs

Nieuwe studenten verwelkomen: speel in op de betaalbehoefte.

Nederlandse Hogescholen en Universiteiten trekken steeds meer buitenlandse studenten. Al meer dan 11,5% van de studenten komt van buiten Nederland en ruim een kwart daarvan komt van buiten de Europese Economische Ruimte. Deze stroom aan studenten genereert ook een belangrijke geldstroom met andere betaalbehoeftes. Hoe kunt u dit veilig en comfortabel op afstand organiseren?

Contact opnemen

Het Nederlandse toelatingsbeleid voor buitenlandse studenten is succesvol.

Door de vele Engelstalige opleidingen en de korte procedure voor verblijfsvergunningen kiezen veel studenten voor een studie in Nederland. Maar kort voor de start van het nieuwe studiejaar, op 1 september ’20 is het aantal aanvragen vanwege corona veel lager dan voorgaande jaren.

Over de komst van de buitenlandse studenten heeft de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) veelvuldig contact met Nuffic, de organisatie voor internationalisering in onderwijs. Zij doen onderzoek naar de effecten van corona in diverse landen en of studenten hierdoor nog kunnen en willen komen.

Uit dit onderzoek blijkt dat de belangstelling voor een studie aan een Nederlandse universiteit of hogeschool nog steeds groot is. Tachtig procent van de ondervraagde studenten is daar nog steeds in geïnteresseerd. Van die groep wil 40 procent zich nog altijd inschrijven. Ongeveer een kwart denkt er door de coronacrisis van af te moeten zien. Ruim een derde twijfelt.  

file

Studieprogramma’s en financiering

Studenten vanuit het buitenland volgen veelal een volledige studie in Nederland, maar ook de zomerprogramma’s zijn in trek. Om studeren mogelijk te maken zullen zij vooraf geld beschikbaar moeten hebben, om de studie, de campus en bijbehorende materialen te bekostigen. Dit geldt in nog sterkere mate voor studenten van buiten de Europese Economische Ruimte, omdat financiering vanuit de Nederlandse overheid daar ontbreekt.

Buitenlandse studenten doen zaken op afstand en kennen hun eigen betaalmiddelen en –voorkeuren. Daarbij is snel en veilig online betalen een vereiste. In de praktijk zien we vaak dat dit voor de verschillende faculteiten en de centrale financiële afdeling administratief gedoe oplevert. Dit kan echter met de huidige techniek professioneel ondervangen worden.

Betaling afgestemd op de studenten

Elke student, lokaal of internationaal, kent zijn eigen betaalvoorkeuren. Zo betaalt een Nederlandse student graag met iDEAL en zullen buitenlandse studenten eerder gebruik maken van credit cards, Apple Pay of zelfs Alipay uit China.

Studenten uit niet-euro landen willen ook graag direct bij de inschrijving weten waar zij qua kosten aan toe zijn. Zij rekenen graag in hun eigen valuta af, terwijl uw onderwijsinstelling de studiegelden liever in euro’s ontvangt. 

Contact opnemen

Eenvoudig betalen met Saferpay

Buitenlandse studenten kunnen hun studiegelden veilig en vertrouwd betalen met de Saferpay betaaloplossing van Worldline.  Saferpay is een internetkassa die zowel met als zonder webshop gebruikt kan worden. Een webshop is handig om het studieaanbod in te tonen en de inschrijvingen in te organiseren. Geeft u liever de voorkeur om dit op een andere wijze te doen, dan kan met de module Secure Paygate van Saferpay eenvoudig een betaalverzoek per mail of SMS verstuurd worden. Het betaalverzoek en de betaalpagina kunnen met uw eigen logo en teksten opgemaakt worden en zijn daarmee herkenbaar voor de student. Saferpay heeft een ruim aanbod aan betaalmethodes waarmee zowel de buitenlandse als Nederlandse student veilig kan betalen.

 

Uitgebreide rapportagefuncties


Om de geldstromen voor alle faculteiten en afdelingen goed te kunnen organiseren biedt Saferpay uitgebreide rapportagefuncties. Zo heeft u altijd op elk moment van de dag een duidelijk overzicht van alle transacties. Voor nadere analyses kunnen de gegevens geëxporteerd worden naar een Excel-bestand. Ook zijn er koppelingen met verschillende boekhoudpaketten beschikbaar om de administratie nog makkelijker te maken. 

Alles onder één dak

Een onderwijsinstelling kent vaak meerdere faculteiten en afdelingen met verschillende manieren van inkomende betalingen. Worldline levert een betaalplatform waarmee verschillende betaalmethodes zijn in te zetten, terwijl het overzicht voor de centrale financiële afhandeling bewaard blijft. Ook terugbetalingen (crediteringen) van college- en examengeld kunt u gemakkelijk en gecontroleerd doen vanuit de backoffice.

 


-

Meer informatie? Laat hieronder een bericht achter!

Wilt u na het lezen van dit artikel meer weten hoe u professioneel, veilig en snel betalingen kunt organiseren? Wij helpen u graag verder! Laat dan uw gegevens achter. Onze specialist in de onderwijssector neemt zo snel mogelijk contact met u op.

  •  
  •  


  •  
  •  
  •  
  •  
  •