Elektrisch opladen toegankelijk maken

In Europa rijden er momenteel 33 miljoen (deels) elektrisch aangedreven auto’s. Opladen kan op 185.000 laadstations. De groei van het elektrische rijden is door druk op CO2-normen stormachtig verlopen. Dit heeft geleid tot een wildgroei aan type laadstations, type connectoren, aanbieders, tarieven en afrekensystemen. Niet altijd even handig voor de berijders. Wetgeving schrijft nu duidelijke standaarden voor. Benieuwd hoe u als laadpaalfabrikant, -exploitant of locatie-eigenaar betalingsverkeer volgens de nieuwe normen kunt inrichten? 

Contact opnemen

 

Van laadpas naar pinpas

Bij de snelle groei van het aanbod van openbare laadinfrastructuur is nog weinig aandacht geweest voor standaardisatie. Als gevolg zijn er veel verschillende laad- en betaalinfrastructuren ontstaan. Meestal zijn dit gesloten betaalsystemen, waardoor berijders met één pas of account bij een beperkt aantal laadstations kunnen laden. Voor een reis met een elektrische auto van Zweden naar Italië heeft een berijder al snel veertien verschillende laadpassen nodig!

file

It’s as easy as ‘tap and charge’.

Voor gebruikers is het allemaal zo makkelijk mogelijk gemaakt. Als transactieverwerker heeft Worldline samen met partners in het betalingsverkeer er ook voor gezorgd dat alles veilig en snel kan verlopen. De hele keten is afgestemd en gecertificeerd conform de richtlijnen en procedures van de belangrijkste internationale betaalmerken als Mastercard en VISA, waar ook de Nederlandse banken gebruik van maken. 

Vanaf nu kan de elektrisch rijder opladen en direct afrekenen met de pinpas, creditcard of wearable!

 

file

Vergroot het betaalgemak

Elektrische opladen en direct betalen met een pinpas, creditcard of wearable biedt voordelen voor de eindgebruiker.

Betaalautomaat

    Heldere tarieven bij het opladen van de auto, geen verrassingen achteraf;

Betaalautomaat

    Het aantal laadpassen wordt teruggebracht naar één pinpas;

Betaalautomaat

    Weinig administratieve handelingen voor de particuliere tweedehands markt;

Betaalautomaat

    Voor toeristen wordt het opladen van de elektrische auto aantrekkelijker.

 

Vergroot het betaalgemak voor eindgebruikers van (semi)publiek elektrisch laden en maak elektrisch rijden voor een grotere groep aantrekkelijk.

Met de VALINA op alles voorbereid

Auto’s worden 24 uur per dag buiten opgeladen, daarom heeft u natuurlijk behoefte aan een betrouwbaar product. Worldline heeft betaalautomaten ontwikkeld die zon, regen en stof kunnen trotseren. Tevens zijn deze bestand tegen vandalisme en kunnen ze worden ingebouwd in een laadpaal. U kunt er ook voor kiezen om één betaalautomaat te koppelen aan meerdere laadpalen.

De Worldline betaalautomaten ondersteunen een gesloten en open betaalsysteem. Zo kunt u de legacy van de bestaande laadpassen ondervangen, QR-gebaseerde betalingen starten en internationale kaartbetalingen accepteren. Op deze manier is ad hoc betalen mogelijk en biedt u de berijder een vloeiende customer journey.

Betaalautomaten worden steeds multifunctioneler. De laatste generatie betaalautomaten zijn voorzien van een groot programmeerbaar scherm. Met instructies op het scherm helpt u de berijder en zijn extra knoppen overbodig. Tijdens de laadsessie kan het scherm ook gebruikt worden voor reclame of tevredenheidsonderzoeken. 

Contact opnemen

 

Grip op de geldstroom

Voor berijders wilt u betrouwbaar en transparant zijn. Dat kunt u bij Worldline op vertrouwen omdat de werking van de betaalautomaat volledig geïntegreerd is met de functionaliteit van de laadpaal. Er zijn nog andere aspecten van belang. Uw leverancier van energie moet ook betaald worden. Het is dus noodzakelijk dat uw cashflow op orde blijft. Worldline verzorgt de uitbetalingen aan exploitanten vlot en betrouwbaar. Ook uw eigen financiële boekhouding is van belang. Of het nu is omdat uw jaarrekening moet kloppen of omdat u conform een SLA moet rapporteren aan de eigenaar van de laadlocatie. Worldline biedt uitgebreide transactie overzichten. Digitaal en ook real-time is mogelijk.

 

Meer informatie? Laat hieronder een bericht achter!

Wilt u na het lezen van deze pagina weten hoe u een veilige reis kunt maken met elektrisch laden? Wij helpen u graag verder! Laat uw gegevens achter en onze specialist in uw sector neemt zo snel mogelijk contact met u op. 

  •  
  •  


  •  
  •  
  •  
  •  
  •