Sancties Rusland

Om de continuïteit van de activiteiten van onze klanten te waarborgen, volgt Worldline de crisis in Oekraïne op de voet. De huidige situatie vraagt erom dat wij extra waakzaam zijn en dat wij ervoor zorgen, zoals u van ons gewend bent, dat al onze klanten goed beschermd zijn. De teams zijn samengeroepen om extra alert te zijn en de reeds geïmplementeerde beveiligingstechnologieën bieden een hoge mate van bescherming aan onze klanten. 

 

Maatregelen en gevolgen 

Internationale financiële sancties tegen Russische banken in verband met de crisis in Oekraïne beginnen gevolgen te hebben voor bedrijven in heel Europa. De Centrale Bank van Rusland heeft een verbod ingesteld op het overmaken van geld van Russische banken naar een lijst van Europese banken. Deze maatregelen zijn in Rusland op 2 maart om 12.00 uur in werking getreden. Bovendien hebben Visa en Mastercard aangekondigd dat zij hun netwerkdiensten in Rusland zullen opschorten.  Dit betekent dat door Russische banken uitgegeven Visa en Mastercard kaarten niet langer door de netwerken van Visa, Mastercard en American Express zullen worden ondersteund en dat Visa en Mastercard kaarten uitgegeven buiten Rusland niet bij Russische merchants of geldautomaten zullen werken. Bovendien moet Worldline zelf beperkingen opleggen aan banken en andere financiële instellingen als gevolg van sancties die door de EU, de VS, het VK en andere landen zijn opgelegd.

sancties Rusland betaalverkeer

 

Door deze omstandigheden op de betalingsmarkt die buiten de redelijke controle liggen, kan Worldline niet langer garanderen dat zij, of haar financiële dienstverleners in staat zullen zijn om de verwerking van betalingen, te verzamelen en de verwerking van transacties met kaarten of alternatieve betaalmiddelen uitgegeven in Rusland of uitgevoerd in Russische roebel (RUB) en Wit- Russische roebel (BYN) te blijven leveren. Daarom is Worldline in deze situatie van overmacht genoodzaakt om de diensten vermeld in onze overeenkomst met betrekking tot transacties gemaakt in Russische en Wit-Russische Roebel met onmiddellijke ingang en tot nader order op te schorten. Dit doen wij mede om de financiële verliezen voor u en Worldline te beperken.

 

Wat betekent dit voor u?


Tot nader order kunnen transacties met betaalmiddelen die in Rusland zijn uitgegeven of die in Russische valuta roebel (RUB) en Wit-Russische roebel (BYN) worden uitgevoerd, niet meer worden verwerkt en worden deze geweigerd. Wij vragen u alert te blijven en ons op de hoogte te houden, indien u belangrijke veranderingen in de transactiestromen opmerkt die te wijten kunnen zijn aan deze beperkingen. Wij blijven de situatie op de voet volgen en zullen u zo nodig op de hoogte houden.

Mocht u vragen hebben, aarzel niet om contact op te nemen met uw contactpersoon binnen Worldline.

 

Creëer inzicht in betaalprestaties

Voor een ondernemer is het ontzettend waardevol om jouw doelgroep goed te kennen en inzicht te krijgen in wat ze eigenlijk beïnvloed en motiveert. Met de Worldline Business Intelligence-tool “MyPerformance” kan je dit eindelijk waar maken. MyPerformance geeft je inzicht in verschillende betaalprestaties samen op één intuïtief platform.
Lees verder

Open innovatie eco-systeem

Van 26 tot en met 28 januari jongstleden vond de hackaton van al weer de vierde van Worldline e-Payment Challenge plaats. De e-Payment Challenge is het Worldline eigen co-creatie programma. Binnen het programma dagen onze klanten, fintechs uit om samen met Worldline in korte tijd oplossingen te co-creëren voor hun dagelijkse e-payment uitdagingen.
Lees verder

Alles over de betaalmogelijkheden

Sinds 10 februari is het voor niet-essentiële winkels in Nederland toegestaan om hun deuren te openen voor het afhalen van online en per telefoon of per mail bestelde producten. Naast thuisbezorgen en de webshop is dit een nieuw winkelconcept waar ook de bestel- en betaalinfrastructuur op ingericht moet worden. Benieuwd naar wat de betaalmogelijkheden bij een webshop, Click & Collect en Click & Deliver zijn?
Lees verder