Worldline / Nieuws / Nieuws overzicht hidden page / 2022 /

Worldline e-Payment Challenge

Worldline e-Payment Challenge

 

e-Payments Challenge
26-28 January, 2022

CO-CREATE THE FUTURE OF PAYMENTS
FOR A TRUSTED DIGITALISED WORLD

Van 26 tot en met 28 januari jongstleden vond de hackaton van al weer de vierde van Worldline e-Payment Challenge plaats. De e-Payment Challenge is het Worldline eigen co-creatie programma. Binnen het programma dagen onze klanten, fintechs uit om samen met Worldline in korte tijd oplossingen te co-creëren voor hun dagelijkse e-payment uitdagingen.

 

Innovatie eco-systeem

Worldline heeft door haar wereldwijde bereik een unieke positie waarin zij een platform kan bieden aan fintechs om hun kennis en oplossingen op grotere schaal in te zetten. Met de e-Payments Challenge wordt dit platform geboden en een open innovatie eco-systeem gecreëerd tussen klant, fintech en Worldline.

De klant is de uitdager en schets een realistisch scenario met de bedrijfsmatige uitdagingen waarmee hij dagdaaglijks geconfronteerd wordt. Het fintech bedrijf is de innovator en biedt in co-creatie een antwoord op de uitdagingen van de klant. Worldline biedt het platform en de expertise over e-Payments.

Marc-Henri Desportes, Deputy CEO of Worldline, said: “
Our e-Payments Challenge is a key event for Worldline to ensure we keep our promise of pioneering the next smart innovation in digital payments.” 

 

e-Payment Challenge 2022

De e-Payment Challenge is een jaarlijks terugkerend event wat van start gaat met het inventariseren van de klantuitdagingen. Voor deze editie waren ze onder te brengen in een vijftal thema’s:

·        Versnelde invoering van de cashless society

·        Het adopteren van de digitale valuta

·        Duurzame betalingen stimuleren

·        Beheren van de omnichannel experience

·        Bieden van een touchless betaal experience

file

 

Het was vervolgens aan de fintech innovators om zich in te schrijven op een uitdaging waar zij een oplossing voor konden bieden. Om de innovators te inspireren heeft Worldline verschillend webinars georganiseerd en kregen ze de kans om met de klant het gesprek aan te gaan. Een virtueel co-innovation event in november 2021 gaf het startsein voor de kick-off. Met de driedaagse hackaton vol co-creatie en innovatieve oplossingen als eindresultaat  

In de kernwaarden van Worldline staan innovatie en cooperatie voorop. De e-Payment Challenge is een goed voorbeeld van hoe wij invulling geven aan onze kernwaarden.

Wat is jouw uitdaging voor 2022? Wij gaan graag het gesprek met je aan samen een invulling te vinden. Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.