Worldline / Nieuws / Nieuws overzicht hidden page / 2022 /

Online fraudebestrijding en conversie verhogen?

Online fraudebestrijding en conversie verhogen?

Wanneer je ondernemers spreekt met een webshop of je spreekt een e-commerce manager, dan is fraudebestrijding vaak één van de punten die weinig of geen aandacht krijgt, tot dat er schade wordt ondervonden.

Fraude?

Een fraudeur heeft een zwakke plek gevonden. Gevolg: product is reeds verstuurd of dienst is reeds geleverd, geld wordt gestorneerd, kosten voor de afhandeling van de stornering (charge- back). Veel kosten voor rekening van de ondernemer.

3-d secure e-commerce

3-D Secure conversie verhogend mits goed ingezet

Tegenwoordig is 3-D Secure verplicht voor online betalingen met creditkaarten die zijn uitgegeven in de EU, waarmee je onder bepaalde voorwaarden als ondernemer gedekt bent tegen online fraude. 3- D Secure is een authenticatie stap voor de kaarthouder, welke uit 1 of 2 stappen bestaan. Deze extra stappen kan je als ondernemer proberen te minimaliseren of te elimineren.

Met behulp van de Worldline fraudepreventie module en het insturen van data punten naar Worldline, kan je als ondernemer aansturen op een frictieloze betaling. Met een frictieloze betaling kan je het aantal authenticatie stappen in het betaalproces verminderen of elimineren en verhoog je de conversie van de webshop betalingen.

De uitgever van de creditkaart kan op basis van deze ingestuurde informatie beslissen om geen authenticatie plaats te laten vinden of maar 1 van de 2 stappen. Hoe minder het aantal stappen, hoe sneller de online aankoop is afgerond. Dit, terwijl je als ondernemer dan nog steeds gedekt bent onder bepaalde voorwaarden.

Lees hoe de hospitality sector dit in samenwerking met Worldline heeft aangepakt.  

 

Creëer inzicht in betaalprestaties

Voor een ondernemer is het ontzettend waardevol om jouw doelgroep goed te kennen en inzicht te krijgen in wat ze eigenlijk beïnvloed en motiveert. Met de Worldline Business Intelligence-tool “MyPerformance” kan je dit eindelijk waar maken. MyPerformance geeft je inzicht in verschillende betaalprestaties samen op één intuïtief platform.
Lees verder

Open innovatie eco-systeem

Van 26 tot en met 28 januari jongstleden vond de hackaton van al weer de vierde van Worldline e-Payment Challenge plaats. De e-Payment Challenge is het Worldline eigen co-creatie programma. Binnen het programma dagen onze klanten, fintechs uit om samen met Worldline in korte tijd oplossingen te co-creëren voor hun dagelijkse e-payment uitdagingen.
Lees verder

Alles over de betaalmogelijkheden

Sinds 10 februari is het voor niet-essentiële winkels in Nederland toegestaan om hun deuren te openen voor het afhalen van online en per telefoon of per mail bestelde producten. Naast thuisbezorgen en de webshop is dit een nieuw winkelconcept waar ook de bestel- en betaalinfrastructuur op ingericht moet worden. Benieuwd naar wat de betaalmogelijkheden bij een webshop, Click & Collect en Click & Deliver zijn?
Lees verder