Worldline / Nieuws / Nieuws overzicht hidden page / 2022 /

Veranderingen binnen de Covid periode

Veranderingen binnen de Covid periode

COVID-19 heeft veel veranderingen met zich meegebracht. Zo heeft de pandemie ook een grote impact gehad op lokale ondernemers. Sommige veranderingen liggen inmiddels achter ons en andere veranderingen hebben een blijvende plek veroverd in onze samenleving. Voorbeelden daarvan zijn het contactloos betalen en het gebruiksgemak van e-commerce.

Alhoewel klanten inmiddels zonder restricties naar de winkel kunnen, zijn er velen die de weg naar online shopping definitief hebben gevonden. Sommige ondernemers richten zich nog steeds volledig op hun fysieke winkel, terwijl andere ondernemers juist het potentieel van de combinatie van beide kanalen hebben ontdekt en hierop willen blijven inzetten. 

Contant betalen versus pinbetalingen

De contante betalingen zijn voor de meeste ondernemingen gemiddeld drie keer duurder geworden dan de huidige grootschalige pinbetalingen. Een reguliere pinbetaling kost 17 cent per transactie waarbij een contante betaling al snel gemiddeld 49 cent kost. Dit was drie jaar geleden nog 29 cent, een grote stijging van 69%. Verder staat tegenover een iets hoger geworden pintarief, een lagere kostenpost. Dit door de snelle afwikkeltijd van contactloos betalen. De hogere prijs voor contante betalingen ligt ook aan het feit dat banken en transporteurs hogere vergoedingen vragen voor hun diensten omdat er hedendaags steeds minder met cash betaald wordt.  

file

 

Gezien het grote verschil in kostprijs tussen een contant betaling en een pinbetaling, vindt Betaalvereniging Nederland het belangrijk om de kosten van contante betalingen onder controle te houden. Zodoende kunnen consumenten die alleen zijn aangewezen op contant geld hiermee blijven betalen. Ook de Raad Nederlandse Detailhandel geeft aan, dat ondernemers nog steeds rekening houden met het feit dat er groepen zijn die de overstap naar digitale betaalmiddelen nog niet hebben kunnen maken. Bij meer dan 95% van alle kassa’s in Nederland kan er nog steeds contant betaald worden voor degene die dat willen.

Contactloos betalen of met je mobiel maakt definitieve intrede.

Ondertussen speelt er onder de consument de keuze om met de kaart te betalen of met hun smartphone. De cijfers wijzen er steeds meer op dat consumenten nu meer dan ooit gebruik maken van nieuwe technologieën. Het is niet alleen hygiënischer maar het betaalproces zelf verloopt ook veel sneller. Het is dus zeker een aanrader je klanten de optie te geven om contactloos te betalen. Zo heb je als ondernemer lagere kosten, een snel betaalproces, kortere rijen en een hygiënischer betaalautomaat.

Meer informatie omtrent kosten contante betalingen. 

 

Creëer inzicht in betaalprestaties

Voor een ondernemer is het ontzettend waardevol om jouw doelgroep goed te kennen en inzicht te krijgen in wat ze eigenlijk beïnvloed en motiveert. Met de Worldline Business Intelligence-tool “MyPerformance” kan je dit eindelijk waar maken. MyPerformance geeft je inzicht in verschillende betaalprestaties samen op één intuïtief platform.
Lees verder

Open innovatie eco-systeem

Van 26 tot en met 28 januari jongstleden vond de hackaton van al weer de vierde van Worldline e-Payment Challenge plaats. De e-Payment Challenge is het Worldline eigen co-creatie programma. Binnen het programma dagen onze klanten, fintechs uit om samen met Worldline in korte tijd oplossingen te co-creëren voor hun dagelijkse e-payment uitdagingen.
Lees verder

Alles over de betaalmogelijkheden

Sinds 10 februari is het voor niet-essentiële winkels in Nederland toegestaan om hun deuren te openen voor het afhalen van online en per telefoon of per mail bestelde producten. Naast thuisbezorgen en de webshop is dit een nieuw winkelconcept waar ook de bestel- en betaalinfrastructuur op ingericht moet worden. Benieuwd naar wat de betaalmogelijkheden bij een webshop, Click & Collect en Click & Deliver zijn?
Lees verder