Worldline / Nieuws / Nieuws overzicht hidden page / 2021 /

Vergroot je verkoopbereik met een webshop

Vergroot je verkoopbereik met een webshop

De online verkopen nemen al jaren sterker toe dan winkelverkopen en deze verschuiving richting online winkelen heeft door corona nog een extra boost gekregen. Een goede reden om een webshop te beginnen, ook naast een fysieke winkel. De webshop is een extra verkoopkanaal en voegt veel waarde toe in combinatie met een fysieke winkel, de cijfers laten dit zien. Multi-channelers, ondernemers die naast een fysieke winkel ook hun producten online verkopen, zien een nóg sterkere groei* in hun omzet dan ondernemers met alleen een webshop.

 

verkoopbereik webshop
In 2020 is online 43,5 procent meer omgezet dan in 2019, de hoogste groei sinds het begin van de statistiek onlineverkopen in 2014. Webwinkels realiseerden een groei van 35,8 procent. Webwinkels hebben als hoofdactiviteit verkoop via internet. De online omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is (multi-channelers) groeide met 54,6 procent

Bundel de krachten van twee verkoopkanalen

Het grote voordeel van een fysieke winkel en iets wat webshops niet hebben, is de mogelijkheid om iets te voelen, te bekijken of te proberen in de winkel. Maar de ene klant is de andere niet. De één geeft de voorkeur aan het proberen en zien van een product in een winkel, terwijl een ander aan een blik op een website genoeg heeft. Dankzij multichanneling worden alle klanten aangesproken omdat de voordelen van een fysieke winkel worden gecombineerd met het gemak van online winkelen. Door het combineren van de verkoopkanalen worden bovendien meer potentiële klanten bereikt, is in contact blijven met klanten makkelijker en is het eenvoudiger klanten inspireren. Een webshop is niet alleen een verkoopkanaal, de shop kan worden ingezet als marketingtool, handig omdat veel klanten zich online oriënteren.

Start laagdrempelig

Begin klein met een eenvoudige webshopoplossing om te bepalen of het waarde toevoegt voor de onderneming en bij je past. Een webshop beginnen is laagdrempeliger dan ooit, er is veel webwinkelsoftware beschikbaar waarmee het opzetten van een webshop eenvoudig is.

Denk goed na wat voor een oplossing bij de onderneming past en wie de klanten zijn. Vraag meerdere offertes op om een beeld te krijgen van de mogelijkheden, functionaliteiten en kosten zodat er een goede keuze kan worden gemaakt.

Het draait om gemak, service, snelheid en een goed gevoel

Zorg dat de webshop op alle apparaten goed werkt en dat in de shop makkelijk te navigeren is. Vermijd slechte of weinig productinformatie, ingewikkelde bestelprocessen, complexe betaalmethodes en lange levertijden, dit zijn echte conversiekillers.  Vermeld duidelijk de adresgegevens en contactgegevens als ondernemer, ook op het bankafschrift van de klant om misverstanden te voorkomen. Tot slot is een goede dienstverlening richting de klant belangrijk. Denk daarbij aan een transparant retourproces en goede klantenservice, dit voorkomt ook veel klachten. Meer weten over het voorkomen van klachten en betwiste transacties? Lees onze tips om klachten en chargebacks te voorkomen.

file
file

Kies relevante betaalmethoden

Er zijn veel verschillende betaalmethoden. Online is iDEAL in Nederland onmisbaar voor een webshop maar er zijn meer betaalmethoden waardoor het voor meer klanten interessant en eenvoudig wordt om af te rekenen in de webshop. Het bieden van de extra betaalmethoden zoals creditcard, PayPal, incasso of achteraf betalen verlaagt de koopdrempel voor klanten. Via Worldline is het eenvoudig om te beginnen met het accepteren van betalingen in de webshop. De betaaloplossing is eenvoudig te integreren en het aantal betaalmethoden kan snel en simpel worden uitgebreid wanneer dat nodig is om nieuwe klanten te bereiken in binnenland en buitenland. Kijk hier om te zien hoe u eenvoudig betaalmethoden kan aanvragen en uitbreiden via Worldline. 

Een veilige omgeving

Voor webshops gelden specifieke regels. Controleer goed of aan alle wetten en verplichtingen wordt voldaan, zoals de retourrechten, garanties en de beveiliging van gegevens. Bescherm de persoonsgegevens en betaalgegevens van de klanten goed en voorkom dat deze op straat komen te liggen. Zo dient een webshop te voldoen aan de PSD2, de Europese richtlijn voor betaaldienstverlening. En wanneer er (internationale) betaalkaarten worden geaccepteerd moet onder andere worden voldaan aan de Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS) zodat kaartgegevens goed worden beschermd. Dit kan met behulp van de leverancier van de betaalpagina goed en snel worden geregeld. Check de website van Worldline voor meer informatie over het veilig omgaan met kaartgegevens (PCI DSS) of voor meer informatie over de PSD2.

 

Haal meer voordeel uit de verschillende verkoopkanalen

Benieuwd hoe u wij u kunnen helpen om de (online) activiteiten verder te professionaliseren met onze oplossingen? Laat uw gegevens achter en één van onze experts neemt contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

file

Bied uw klanten het gemak van betalen met Apple Pay in de online shop

Online bestedingen groeien al jaren onverminderd door. De manier waarop de consument online shopt verschuift wel. Het consumentenonderzoek 2020 van Shopping Tomorrow laat zien dat in 2025 de helft van alle online aankopen wordt gedaan met de mobiel. Als online ondernemer is het dus zaak om hierop in te spelen. Met de acceptatie van Apple Pay in een webshop wordt het betaalgemak voor een grote groep van de mobiele gebruikers vereenvoudigd.
Lees verder

Hoe werkt betalen in de winkel en webshop?

Bij het betalen met een pinpas of creditcard in de winkel of online, wordt de transactie binnen enkele seconde afgehandeld. Een soepele en snelle checkout is onderdeel van een succesvolle customer experience en draagt bij aan het verhogen van de conversie. Inzicht in het hoe het betaalproces werkt kan u voordelen opleveren in het voorkomen van storingen, kosten verlagen en een eenvoudigere administratie. Benieuwd naar wat er gebeurt zodra de klant akkoord geeft voor de betaling op de pinautomaat of op de online betaalpagina?
Lees verder

Alles over de betaalmogelijkheden

Sinds 10 februari is het voor niet-essentiële winkels in Nederland toegestaan om hun deuren te openen voor het afhalen van online en per telefoon of per mail bestelde producten. Naast thuisbezorgen en de webshop is dit een nieuw winkelconcept waar ook de bestel- en betaalinfrastructuur op ingericht moet worden. Benieuwd naar wat de betaalmogelijkheden bij een webshop, Click & Collect en Click & Deliver zijn?
Lees verder

call center employees

 

 

cards icon

Advies op maat

Wat zijn de toekomstplannen voor uw bedrijf? Hoeveel (buitenlandse) consumenten verwacht u? Welk kassasysteem gebruikt u? 

Wij denken graag vrijblijvend mee in het vinden van de beste betaaloplossing.

+31 (0)88 - 765 70 10

Stuur een bericht