Worldline / Nieuws / Nieuws overzicht hidden page / 2021 /

Ook de VALINA piekt tijdens de Dutch Grand Prix

Ook de VALINA piekt tijdens de Dutch Grand Prix

Na ruim 35 jaar was de Formule 1 eindelijk terug op Circuit Zandvoort. Nederlands sportief succes in geweldige weersomstandigheden zorgden voor een ongekend weekend, waarin vele records gebroken zijn. Vlak naast het circuit zagen veel elektrische rijders in hun eigen pitstraat de Worldline VALINA betaalautomaat maximaal stralen.

Contact opnemen

Op tijd voorsorteren

De Gemeente Bloemendaal realiseerde in 2020 twee grote parkeerterreinen. Het dak bestaat uit 5.000 zonnepanelen. Deze voorzien de laadpalen voor elektrische auto’s van de nodige energie. Bij het ontwerp van de parkeervoorziening werd direct rekening gehouden met een aantal actuele verplichtingen. Enerzijds komt vanuit Bouwbesluit en Besluit Bouwwerken Leefomgeving de verplichting om bij nieuwbouw en renovaties 1 op de 10 parkeerplekken te voorzien van laadpalen. Anderzijds heeft de Europese Unie vanaf 2021 internationaal betaalverkeer verplicht gesteld op elke nieuwe openbare laadpaal.

file

Samen met partners Maxem en Alfen realiseerde Worldline de mogelijkheid om ad hoc betalingen met reguliere betaalpassen te verrichten. De compacte VALINA betaalautomaat is via Maxem Energy Cloud gekoppeld aan de Alfen laadpaal en het achterliggende transactieverkeer werd specifiek aangepast op het starten en stoppen van een laadsessie. Op deze manier kan iedereen met een creditcard of bankpas betalen en worden de laadsessies correct gestart, gestopt en verwerkt en verrekend in het EV Charging platform van Maxem.

 

file

 

Succes uit onverwachte hoek

De praktijk toont de toegevoegde waarde aan om naast de bekende druppels (laadsleutelhangers) ook reguliere betaalpassen te gebruiken. Vanzelfsprekend is een internationale betaalpas erg gemakkelijk voor internationale autorijders, maar de behoefte blijkt nu ook groot onder onze landgenoten. Ruim 80% van de betalingen met bankkaart blijken door Nederlanders gedaan te zijn.

 

Race tegen de klok

De groei van het aantal stekkerauto’s in Nederland gaat onverminderd door. Ruim de helft van de verkochte auto’s heeft behoefte aan stroom en hun berijders aan de bijbehorende laadinfrastructuur. Een mooie kans voor gemeentes en exploitanten die zich willen onderscheiden met gastvrijheid.

Spannend hoeft dit inmiddels niet meer te zijn. Wordline en haar partners helpen u graag verder met een bewezen oplossing. Meer weten? Onze sector specialist neemt zo snel mogelijk contact met u op.

 

call center employees

 

 

cards icon

Advies op maat

Wilt u na het lezen van deze pagina weten hoe u een veilige reis kunt maken met elektrisch laden? Wij helpen u graag verder! Laat uw gegevens achter en onze specialist in uw sector neemt zo snel mogelijk contact met u op. 

+31 (0)88 - 765 70 10

Stuur een bericht