Worldline / Nieuws / Nieuws overzicht hidden page / 2021 /

Boost uw online business met deze betaal- en conversietips

Boost uw online business met deze betaal- en conversietips

Het inrichten van een duidelijk, snel en eenvoudig betaalproces in uw webshop loont.

Klanten breken hun online transactie af wanneer het niet duidelijk is hoe ze moeten betalen of als ze niet met hun gewenste betaalmethode kunnen betalen. Wereldwijd gaat dit zelfs om 69% van de online transacties. Dit is een fors potentieel omzetverlies voor een webwinkel.

Worldline heeft een uitgebreid onderzoek gedaan naar de gebruikerservaringen op online betaalpagina’s in webshops en een aantal tips geformuleerd. Leer van de tips en optimaliseer de betaalervaring, vergroot de loyaliteit en verhoog de conversie tot wel 35%.

tips online conversie

Duidelijkheid is key

Bij een duidelijk betaalproces weten klanten wat ze moeten doen en groeit ook het vertrouwen in het betaalproces. U kunt dit doen door de klant bij elke stap te begeleiden met korte en duidelijke teksten voor de betaalinstructies, bijvoorbeeld ‘Hoe wilt u betalen?’, en ook de foutmeldingen, bijvoorbeeld ‘kaartnummer is verplicht?. ‘

Het vertrouwen in het betaalproces groeit bij een klant wanneer het duidelijk is dat een stap is afgerond. Dit kan heel simpel door een vinkje te laten zien als gegevens juist zijn ingevuld of door het invulveld groen omrand op te laten lichten.

Het betaalproces kunt u versnellen door BIN nummer detectie te activeren op de betaalpagina. Bij het invoeren van het kaartnummer wordt dan gedetecteerd of het om bijvoorbeeld een Mastercard of VISA gaat. De klant hoeft dit dan niet meer zelf aan te geven. 

 

file

De klant wil graag controle hebben over het betaalproces

Ons onderzoek laat zien dat klanten graag het gevoel hebben dat ze in controle zijn over het betaalproces. Het helpt daarbij om een volledige besteloverzicht te bieden voor de klant op ‘Betalen’ klikt.  Communiceer ook alle bijkomende kosten, zoals bijvoorbeeld verzendkosten, vooraf.  Zo zijn er geen verrassingen voor de klant in het betaalproces.

Maak mobiel betalen eenvoudig

De mobiele telefoon speelt een centrale rol in ons leven, ook als we online shoppen. 30% van de online transacties wordt met een mobiele telefoon gedaan. Met een responsieve betaalpagina past de pagina zich automatisch aan naar het apparaat dat de klant gebruikt om te shoppen. Daardoor is de betaalpagina altijd duidelijk leesbaar op een PC, tablet en mobiele telefoon.

Kleine aanpassingen kunnen tot grote conversie winst leiden. Bij de 100 grootste webwinkels met een responsieve betaalpagina van Worldline hebben we conversie stijgingen van 7% tot wel 20% gezien.

Om het betalen op de mobiele telefoon gebruiksvriendelijker te maken kan de betaalpagina geoptimaliseerd worden door een context afhankelijke toetsenbord te bieden. Het invoeren van een kaartnummer wordt hiermee eenvoudiger door een groter numeriek toetsenbord.  

Sneller betalen via tokenisatie

Met tokenisatie worden kaartgegevens veilig opgeslagen, zodat bij een volgende transactie de gegevens niet opnieuw ingevoerd hoeven te worden en de betaling sneller en soepeler verloopt. Het is wel raadzaam om klanten hier bewust voor te laten kiezen, akkoord voor te laten geven en ook in de algemene voorwaarden op te nemen welke gegevens worden opgeslagen. Voor het opslaan van kaartgegeven dient namelijk aan de AVG voorschriften voldaan te worden.

Heeft u veel terugkerende betalingen of biedt u abonnementsdiensten aan? Dan biedt tokenisatie veel toegevoegde waarde aan het betaalproces. Klanten hoeven minder te klikken, omdat de informatie automatisch wordt ingevuld. Bij bijvoorbeeld een betaling met een VISA creditcard hoeft dan alleen nog maar een CCV code ingevuld te worden.

Een soepele betaalervaring voor uw buitenlandse klant

Heeft u veel buitenlandse klanten? Onderzoek hoe zij graag willen betalen en biedt deze betaalmethodes aan op de betaalpagina. 54% van de online shopper ziet af van een aankoop als ze niet kunnen betalen met hun favoriete betaalmethode.

Denk ook aan de valuta en de taal op uw betaalpagina. Door dit aan te passen op de buitenlandse klant kunt u de betaalervaring nog verder optimaliseren en daarmee ook de klanttevredenheid verhogen.

file

Herkenbare en gebruiksvriendelijke betaalpagina

Bij een online aankoop wil de klant zeker weten dat de betaling plaatsvindt bij de shop waar ook de producten zijn uitgekozen. Door de betaalpagina herkenbaar te maken met dezelfde huisstijl als de shop en duidelijk een bedrijfslogo te plaatsen groeit het vertrouwen in het betaalproces.

Bij het ontwerpen van een betaalpagina kan er ook rekening worden gehouden met mensen met een  visuele handicap. Er zijn mogelijkheden voor het aanpassen van de lettergrote en om de toegankelijkheid van de betaalpagina te verhogen voor mensen met kleurenblindheid.

Stimuleer het gevoel van veilig betalen

Met zichtbare beveiligingen op de betaalpagina krijgt de klant meer vertrouwen dat een veilige online transactie gedaan kan worden. Het gevoel van veiligheid bij een online betaling kan gestimuleerd woorden door hangslotsymbolen te laten zien op de betaalpagina of door een voortgangsbalk te tonen. Het helpt ook om logo’s van de betalingsprovider en betaalkaartmaatschappijen te plaatsen en een keurmerk. Tekstueel kunt u ook zorgen voor een veiliger gevoel bij het betalen door in plaats van  ‘betaal nu’ ‘betaal veilig’ te gebruiken.

Creëer de optimale betaalervaring voor uw klant

Een optimale betaalervaring is voor elke webwinkel anders en begint bij de klant. Wie is de klant en hoe wil hij betalen? Als u hier de betaalervaring op afstemt voorkomt u dat klanten op het laatste moment afhaken en de transactie afbreken. Bovenstaande tips kunnen u hierbij helpen. Vraag uw klanten ook om feedback om de betaalervaring nog verder te optimaliseren.

Worldline biedt uitgebreide mogelijkheden voor het integreren van betaalpagina’s in uw webshop, waaronder standaard templates die al aangepast zijn op een optimale betaalervaring.

Wij adviseren u graag over de mogelijkheden voor u shop. Laat uw gegevens hier achter en wij nemen contact met u op.

Waarom wordt een transactie niet voltooid?

Wanneer we kijken naar de online conversieratio, oftewel het percentage bezoekers dat een betalende klant wordt, dan is er vaak nog winst te behalen en ruimte voor een bedrijf om te groeien. In de praktijk bereikt 20% van de transacties nooit de laatste stap in het betaalproces, dat is één of de vijf transacties!
Lees verder

Hoe werkt betalen in de winkel en webshop?

Bij het betalen met een pinpas of creditcard in de winkel of online, wordt de transactie binnen enkele seconde afgehandeld. Een soepele en snelle checkout is onderdeel van een succesvolle customer experience en draagt bij aan het verhogen van de conversie. Inzicht in het hoe het betaalproces werkt kan u voordelen opleveren in het voorkomen van storingen, kosten verlagen en een eenvoudigere administratie. Benieuwd naar wat er gebeurt zodra de klant akkoord geeft voor de betaling op de pinautomaat of op de online betaalpagina?
Lees verder

Alles over de betaalmogelijkheden

Sinds 10 februari is het voor niet-essentiële winkels in Nederland toegestaan om hun deuren te openen voor het afhalen van online en per telefoon of per mail bestelde producten. Naast thuisbezorgen en de webshop is dit een nieuw winkelconcept waar ook de bestel- en betaalinfrastructuur op ingericht moet worden. Benieuwd naar wat de betaalmogelijkheden bij een webshop, Click & Collect en Click & Deliver zijn?
Lees verder

call center employees

 

 

cards icon

Advies op maat

Wat zijn de toekomstplannen voor uw bedrijf? Hoeveel (buitenlandse) consumenten verwacht u? Welk kassasysteem gebruikt u? 

Wij denken graag vrijblijvend mee in het vinden van de beste betaaloplossing.

+31 (0)88 - 765 70 10

Stuur een bericht