Worldline / Nieuws / Nieuws overzicht hidden page / 2021 /

Hoe werkt betalen in de winkel en webshop?

Hoe werkt betalen in de winkel en webshop?

 

Bij het betalen met een pinpas of creditcard in de winkel of online, wordt de transactie binnen enkele seconde afgehandeld. Een soepele en snelle checkout is onderdeel van een succesvolle customer experience en draagt bij aan het verhogen van de conversie. Inzicht in het hoe het betaalproces werkt kan u voordelen opleveren in het voorkomen van storingen, kosten verlagen en een eenvoudigere administratie. Benieuwd naar wat er gebeurt zodra de klant akkoord geeft voor de betaling op de pinautomaat of op de online betaalpagina?

Wie is betrokken bij een succesvolle transactie

Om een transactie snel en succesvol af te ronden werken er verschillende partijen samen in wat de betaalketen wordt genoemd. Wie zijn deze partijen?

Heeft een centrale rol in het betaalproces en is verbonden met alle partijen in de betaalketen. Met de transactieverwerker, ook wel acquirer genoemd, sluit de ondernemer de contracten voor het accepteren van de gewenste betaalmethodes. Zowel voor in de winkel als voor in de webshop. Het is ook de rol van de transactieverwerker om met de bank van de klant te coördineren dat het geld veilig naar de rekening van de ondernemer wordt gebracht. 
Dit is de bank of betaalinstelling die de betaalkaart (pinpas of creditcard) of het betaalaccount (bijv. achteraf betaalmethode) aan de klant heeft uitgegeven. Een issuing bank controleert op basis van verschillende criteria of een betaling akkoord is om afgehandeld te worden.
Voorziet in een betaalpagina en payment gateway om een betaling in een webshop te kunnen doen.
Leverancier van de pinautomaat die voorziet in de juiste werking van de automaat en support levert indien een storing zich voordoet.
Hoe werkt betalen in de winkel?

 

Hoe werkt een betaling in de winkel?

Zodra de klant de betaling goedkeurt op de pinautomaat, wordt een betaalverzoek aan de transactieverwerker aangeboden. De transactieverwerker verstuurt het betaalverzoek naar de issuing bank van de klant. Na het controleren van o.a. de kaartgegevens en het saldo op de rekening, keurt de bank de transactie goed en stuurt een bevestiging terug naar de transactieverwerker. De bank boekt ook alvast het bedrag van de rekening van de klant of maakt een reservering op de creditcard. Het geld kan zo niet dubbel uitgegeven worden. De transactieverwerker stuurt de bevestiging voor een akkoord op de betaling naar de pinautomaat voor het afronden van de transactie.

De transactieverwerker verzamelt alle betalingen die gedurende een dag gebeuren bij een winkelier. Aan het einde van de dag stuurt de transactieverwerker het verzoek aan de issuing banken om de reeds afgeboekte en gereserveerde bedragen over te maken naar de rekening van de winkelier. 

 

Hoe werkt een betaling in een webshop?

Het betaalproces voor het afhandelen van een transactie in een webshop is nagenoeg hetzelfde als bij een betaling in de winkel. De start van het proces is wel anders, omdat de transactie nu gestart wordt vanaf een online betaalpagina. Vanuit daar wordt dezelfde route met een betaalverzoek naar de transactieverwerker afgelegd als bij een betaling in de winkel. In de betaalketen zorgen nu de PSP, transactieverwerker en issuing bank voor een succesvolle transactie.

Hoe werkt betalen in een webshop?

De voordelen van alles onder één dak

Met de betaaloplossingen van Worldline en Ingenico kunt u de verschillende stappen in het betaalproces bij één partij onderbrengen. Wel zo eenvoudig en efficiënt!. U geniet hiermee van voordelen als één contractpartij voor de betalingen in de winkel als in de shop, één contact voor al uw vragen over succesvolle betalingen en uniforme en eenduidige cross channel rapportages.

Studio Anneloes heeft 75% meer conversie kunnen realiseren met de betaaloplossingen van Ingenico. Bekijk hier hun verhaal.

Bied uw klanten het gemak van betalen met Apple Pay in de online shop

Online bestedingen groeien al jaren onverminderd door. De manier waarop de consument online shopt verschuift wel. Het consumentenonderzoek 2020 van Shopping Tomorrow laat zien dat in 2025 de helft van alle online aankopen wordt gedaan met de mobiel. Als online ondernemer is het dus zaak om hierop in te spelen. Met de acceptatie van Apple Pay in een webshop wordt het betaalgemak voor een grote groep van de mobiele gebruikers vereenvoudigd.
Lees verder

Vergroot je verkoopbereik met een webshop

In Nederland is pin veruit het meest favoriete betaalmiddel. Steeds minder mensen hebben contant geld bij zich en steeds meer winkels schakelen over naar een cashless concept. De consument in Nederland verwacht altijd en overal te kunnen betalen met de pin. Belangrijk dat u dit betaalmiddel dus te allen tijde kunt aanbieden. Ook wanneer de betaalautomaat tijdelijk geen verbinding heeft, bijvoorbeeld door netwerkproblemen. 
Lees verder

Alles over de betaalmogelijkheden

Sinds 10 februari is het voor niet-essentiële winkels in Nederland toegestaan om hun deuren te openen voor het afhalen van online en per telefoon of per mail bestelde producten. Naast thuisbezorgen en de webshop is dit een nieuw winkelconcept waar ook de bestel- en betaalinfrastructuur op ingericht moet worden. Benieuwd naar wat de betaalmogelijkheden bij een webshop, Click & Collect en Click & Deliver zijn?
Lees verder

call center employees

 

 

cards icon

Advies op maat

Wat zijn de toekomstplannen voor uw bedrijf? Hoeveel (buitenlandse) consumenten verwacht u? Welk kassasysteem gebruikt u? 

Wij denken graag vrijblijvend mee in het vinden van de beste betaaloplossing.

+31 (0)88 - 765 70 10

Stuur een bericht