Worldline / Nieuws / Nieuws overzicht hidden page / 2021 /

Worldline doneert aan de Voedselbank en Stichting van het Kind

Worldline doneert aan de Voedselbank en Stichting van het Kind

Vertrouwen is de sleutel voor het mobiliseren van een hele organisatie en biedt een hoogwaardige voldoening. Onze 360 graden CSR aanpak is gericht op lange termijn; in de zakenwereld, de mens, onze normen en waarden en de omgeving waarin wij werken. Wij brengen verschillende werelden samen en verbinden levens met elkaar met als achterliggende doel het vertrouwen te doen groeien. 

Vanuit Worldline zijn wij betrokken bij onze omgeving en de ondernemers die wij op dagelijkse basis bijstaan. In verband met alle corona maatregelen december iets anders gelopen dan menig één had gehoopt. Juist om deze reden hebben wij besloten tijdens de feestdagen donaties te doen aan de Voedselbank Plus Leidsche Rijn en aan de Stichting van het Kind. 

donatie Worldline

De Voedselbank Plus zet zich in voor personen die zich niet (voldoende) financieel kunnen voorzien in hun primaire levensbehoefte. Zij helpen in dit soort gevallen onder andere met het verkrijgen van levensmiddelen, schoolmiddelen voor kinderen en hulp op sociaal en juridisch vlak.

Stichting van het Kind is een organisatie die zich inzet voor kinderen in Nederland die niet dezelfde kansen krijgen als andere kinderen. Kinderen die in een leefgroep, gezinshuis of pleeggezin wonen omdat zij wegens omstandigheden niet thuis kunnen wonen. Stichting van het Kind organiseert daarom projecten die bijdragen aan de ontwikkeling en zelfredzaamheid van deze kinderen.

Zo heeft Worldline de afgelopen feestdagen meegeleefd binnen onze samenleving. Meer informatie over onze CSR projecten en doelen vindt u op Our commitment to trust (worldline.com)

call center employees

 

 

cards icon

Advies op maat

Wat zijn de toekomstplannen voor uw bedrijf? Hoeveel (buitenlandse) consumenten verwacht u? Wat betekenen de verschillende betaalmethode?

Wij denken graag vrijblijvend mee in het vinden van de beste betaaloplossing.

+31 (0)88 - 765 70 10

Stuur een bericht

Waarom wordt een transactie niet voltooid?

Wanneer we kijken naar de online conversieratio, oftewel het percentage bezoekers dat een betalende klant wordt, dan is er vaak nog winst te behalen en ruimte voor een bedrijf om te groeien. In de praktijk bereikt 20% van de transacties nooit de laatste stap in het betaalproces, dat is één of de vijf transacties!
Lees verder

In3: In 3 keer betalen zónder rente en BKR registratie

Vanaf 2022 kunt u bij Worldline online payments de betaalmethode In3 aansluiten. Dit zorgt voor een nog uitgebreider aanbod aan betaalmethoden en een positief effect op uw conversie. Klanten kunnen nu grotere aankoopbedragen gespreid betalen. Waardoor de financiële ruimte om deze aankopen te doen vergroot wordt.
Lees verder

Navigating Digital Payments

Tegenwoordig volgen ontwikkelingen zich in een hoog tempo op en wat vandaag een innovatie is kan morgen achterhaald zijn. Een roadmap van de toekomst ligt dan ook niet klaar, dus hoe kunt u succesvol navigeren door de toekomst van betalen?
Lees verder