Worldline / Nieuws / Nieuws overzicht hidden page / 2020 /

Wat betekent Smarthome commerce voor uw organisatie?

Wat betekent Smarthome commerce voor uw organisatie?

Er is een kans dat Smarthome het dominante verkoopkanaal van de toekomst wordt. Mocht dat het geval zijn, dan krijgen we te maken met een compleet ander ecosysteem met andere partijen, manieren en regels. Tijdens Shopping Today 2019 presenteerden Ronald Gorter (Worldline) en Vivian Hendrikse (Innopay), namens de ShoppingTomorrow-expertgroep The Smart Home Journey, de kansen en uitdagingen van een customer journey volledig gericht op smarthome.

Worldline is al enkele jaren host van de Expertgroep ‘The Smarthome Journey’. Met deze expertgroep onderzoeken we de impact van Smarthome in de Europese markt. Retail is sinds de komst van e-commerce constant in verandering. Waar in de fysieke winkel de consument en de retailer direct met elkaar in contact staan fragmenteert het klantcontact in een digitale context. De consument interacteert immers niet meer alleen met de retailer, maar ook met platformen, betaaldienstverleners en bezoekers. In Smarthome komt hier een nieuwe dimensie bij: die van slimme apparaten.

De verschuiving van de klantinteractie naar platformen en slimme apparaten heeft potentieel grote gevolgen voor retailers en andere ketenpartijen.

 

 

file

Onderzoek laat zien dat het aantal smarthomes de komende jaren fors toeneemt:

62% van de Nederlandse consumenten kent het begrip Smarthome en 42% van de huishouders heeft ten minste één smarthome-apparaat in huis. (GfG 2019)

Breder en diepgaander aanbod van alle toonaangevende fabrikanten (waaronder Phillips en IKEA). (gfK 2019)

De belangstelling onder jongeren neemt toe. (ING, 2019)

21% van de Nederlandse huishoudens staat open voor een smarthomepropositie voor het automatisch bestellen van boodschappen. (GfK 2019)

Krijgen buitenlandse spelers verder voet aan grond?

De Amerikaanse markt voor smarthome-apparaten loopt al jaren voor op Europa, met name op het gebied van complete beveiligingssystemen die via een app worden aangestuurd. Inmiddels zien we wel dat smarthometrends sneller overkomen naar Nederland, zoals de sterke groei van slimme speakers.
Dit wordt ook bevestigd door de dit jaar gepubliceerde onderzoeken van GfK en ING, waaruit blijkt dat smarthomes steeds populairder worden onder Nederlandse consumenten. Grotere spelers als Amazon en Google zien smarthome als een kans om in Europa verder voet aan de grond te krijgen en drukken daarmee potentieel de retailers uit de markt. Het valt echter te betwijfelen of de grote platformen in Europa massaal kunnen uitrollen. Europa kenmerkt zich als een diverse en gefragmenteerde markt waarin ieder land zijn eigen dominanate betaalplatformen (iDEAL in Nederland) kent en een eigen klimaat, cultuur en gevoel van veiligheid heeft.

Wilt u meer weten over de ontwikkeling van Smarthome Commerce?

Bezoek de webpagina ShoppingTomorrow en download het onderzoek van Worldline of neem contact op voor een geheel vrijblijvend gesprek.

call center employees

 

 

cards icon

Advies op maat

Wat zijn de toekomstplannen voor uw bedrijf? Hoeveel (buitenlandse) consumenten verwacht u? Welk kassasysteem gebruikt u? 

Wij denken graag vrijblijvend mee in het vinden van de beste betaaloplossing.

+31 (0)88 - 765 70 10

Stuur een bericht

Zeven tips om terugvorderingen te voorkomen

Bij twijfel over de juistheid van een transactie, heeft een kaarthouder een geruststellende optie: hij of zij kan een chargeback indienen. Dit betekent dat de kaarthouder het recht heeft een transactie te betwisten en het geld terug te vorderen wanneer daar een goede reden voor is. 
Lees verder

2020 is een bijzonder jaar voor Nederland.

Nederland is een topbestemming in 2020 volgens de Lonely Planet en staat op de 7de plek van de Best in Travel 2020 lijst. Nederland is aantrekkelijk omdat naast alle bekende plekken zoals bijvoorbeeld Amsterdam, de Zaans Schans en de Keukenhof er nog veel meer moois te zien is, zoals de Waddenzee en de vele historische binnensteden.
Lees verder

Vanaf 1 januari 2020

Voor uw klant is het een gewoonte geworden om contactloos te betalen met een betaalkaart, pinpas, smartphone of creditkaart. Contactloos betalen is gemakkelijk, snel en veilig. De reden voor betaalkaartmaatschappijen MasterCard/Maestro en Visa/V PAY om vanaf 1 januari 2020 het verplichten om op uw betaalautomaat óók contactloze betalingen te kunnen accepteren, naast de betalingen via de chip of via de magneetstrip.
Lees verder