Worldline / Nieuws / Nieuws overzicht hidden page / 2020 /

Pinnen, ja graag! Ook bij een internetstoring

Pinnen, ja graag! Ook bij een internetstoring

In Nederland is pin veruit het meest favoriete betaalmiddel. Steeds minder mensen hebben contant geld bij zich en steeds meer winkels schakelen over naar een cashless concept. De consument in Nederland verwacht altijd en overal te kunnen betalen met de pin. Belangrijk dat u dit betaalmiddel dus te allen tijde kunt aanbieden. Ook wanneer de betaalautomaat tijdelijk geen verbinding heeft, bijvoorbeeld door netwerkproblemen. 

file

Lange wachtrijen en omzetverlies

Het is één van de grootste angsten voor een ondernemer; het is topdrukte, er staat een rij voor de kassa met klanten die willen afrekenen en door een storing kan er niet meer gepind worden. De rij loopt verder op en klanten lopen gefrustreerd weg met omzetverlies tot gevolg. Een scenario dat u wilt voorkomen, zeker tijdens de drukke feestdagen.

Sommige ondernemers hebben een tweede reserve (mobiele) betaalautomaat klaarliggen. Raakt een betaalautomaat defect, dan wordt hierop overgeschakeld.
Een prima oplossing bij een technisch probleem. Alleen helpt deze oplossing niet wanneer zich een storing in het netwerk voordoet. In dat geval kan ook de reserve pinautomaat geen transacties verwerken.

 

Altijd betalingen accepteren in offline modus

Worldline biedt voor haar betaalautomaten een speciale dienst aan, WL Backup Mode, waarmee in de offline modus betalingen worden geaccepteerd. Indien een netwerkstoring zich voordoet, activeert u WL Backup Mode op de automaat. Uw klanten kunnen vervolgens blijven pinnen. Om de transactie te authentiseren is het invoeren van een pincode vereist. Hierdoor kan er een check gedaan worden of de kaart en kaarthouder bij elkaar horen. Contactloos betalen is niet mogelijk wanneer de WL Back Mode is geactiveerd. Voor een contactloze betaling is een internetverbinding vereist. Zodra WL Backup Mode is geactiveerd worden transacties op de pinautomaat opgeslagen. Elke 15 minuten zal de pinautomaat proberen om een online transactie te doen. Als de automaat hierin slaagt, zal WL Backup mode automatisch worden uitgeschakeld. De transacties worden in de nacht naar de transactiehost verstuurd om verwerkt te worden. WL Backup mode wordt aangeboden voor Worldline betaalautomaten in combinatie met Worldline transactieverwerking.

Bekijk WL Backup Mode

file

Bied uw klanten het gemak van betalen met Apple Pay in de online shop

Online bestedingen groeien al jaren onverminderd door. De manier waarop de consument online shopt verschuift wel. Het consumentenonderzoek 2020 van Shopping Tomorrow laat zien dat in 2025 de helft van alle online aankopen wordt gedaan met de mobiel. Als online ondernemer is het dus zaak om hierop in te spelen. Met de acceptatie van Apple Pay in een webshop wordt het betaalgemak voor een grote groep van de mobiele gebruikers vereenvoudigd.
Lees verder

Geef uw omzet een boost

Hoewel veel consumenten denken dat december de drukste maand van het jaar is, weten (online) ondernemers dat de koopgekte al begint in november. Aan het eind van deze maand staan de kortingsfestivals Black Friday en Cyber Monday voor de deur. Deze twee kortingsdagen zijn komen overwaaien vanuit Amerika en winnen wereldwijd aan populariteit, ook in Nederland.
Lees verder

Hoe de bouwmarkt haar klant laat ‘doe-het-zelven’ aan de kassa

Het gebruik van de zelfscankassa en bestelzuilen wordt steeds populairder. Gezien de huidige tijd waarin we leven, wordt de mogelijkheid om zelfstandig te kunnen afrekenen nog eens extra aangemoedigd.
Lees verder

call center employees

 

 

cards icon

Advies op maat

Wat zijn de toekomstplannen voor uw bedrijf? Hoeveel (buitenlandse) consumenten verwacht u? Welk kassasysteem gebruikt u? 

Wij denken graag vrijblijvend mee in het vinden van de beste betaaloplossing.

+31 (0)88 - 765 70 10

Stuur een bericht