Worldline / Nieuws / Nieuws overzicht hidden page / 2020 /

Start met online en mobiele betalingen

Start met online en mobiele betalingen

Onlangs bundelden Ingenico en Worldline de krachten. Worldline biedt een uitgebreid aanbod aan betaaloplossingen en veel ervaring met het verwerken van internationale betalingen. Dit wordt gecombineerd met Ingenico's expertise in e-commerce. Met het samengaan van deze twee partijen is Worldline dé geschikte keuze voor bedrijven en biedt - met een unieke combinatie van online, instore en gespecialiseerde oplossingen - een uitzonderlijke dienstverlening over de hele waardeketen van het betaalverkeer aan haar klanten.


Om u (nog beter) bekend te maken met de e-commerce oplossing van Ingenico presenteren we een case study.

CANVAS HOLIDAYS

Al meer dan vijftig jaar lang verzorgt Canvas Holidays actieve en avontuurlijke kampeervakanties voor families, op bestemmingen in Zuid-Europa. Canvas had echter nog twee belangrijke wensen: uitbreiden naar nieuwe geografische markten en directe betalingen van klanten kunnen accepteren op elke gewenste manier.

Bekijk Case Study

E-commerce case study | Worldline
Ingenico Worldline

E-commerce oplossing van Ingenico

Ingenico biedt verschillende pakketten voor een efficiënte manier van online betalen. Ingenico GO maakt online kopen gemakkelijk voor de kleinere ondernemer. Het is een alles-in-èèn oplossing die eenvoudig is te managen, zodat de ondernemer zich kan focussen op het bedrijf. Ook biedt Ingenico oplossingen geheel op maat ontworpen voor multinationale distributiekanalen. 

Integratie met shopping carts

Eenvoudige integratie met e-commerceplatformen en een simpele afrekenoplossing voor een snellere conversie.

  • -          Magento
  • -          Prestashop
  • -          Shopify
  • -          Shopware
  • -          OXID esales
  • -          Salesforce

 

De e-commerce oplossingen van Ingenico voldoen aan de laatste PSD2 eisen, zijn sterk in fraudebescherming en staan bekend om de stabiliteit.

Leer meer over de oplossingen van Ingenico.

Bezoek de website

Bied uw klanten het gemak van betalen met Apple Pay in de online shop

Online bestedingen groeien al jaren onverminderd door. De manier waarop de consument online shopt verschuift wel. Het consumentenonderzoek 2020 van Shopping Tomorrow laat zien dat in 2025 de helft van alle online aankopen wordt gedaan met de mobiel. Als online ondernemer is het dus zaak om hierop in te spelen. Met de acceptatie van Apple Pay in een webshop wordt het betaalgemak voor een grote groep van de mobiele gebruikers vereenvoudigd.
Lees verder

Altijd betalingen accepteren in offline modus

In Nederland is pin veruit het meest favoriete betaalmiddel. Steeds minder mensen hebben contant geld bij zich en steeds meer winkels schakelen over naar een cashless concept. De consument in Nederland verwacht altijd en overal te kunnen betalen met de pin. Belangrijk dat u dit betaalmiddel dus te allen tijde kunt aanbieden. Ook wanneer de betaalautomaat tijdelijk geen verbinding heeft, bijvoorbeeld door netwerkproblemen. 
Lees verder

Hoe de bouwmarkt haar klant laat ‘doe-het-zelven’ aan de kassa

Het gebruik van de zelfscankassa en bestelzuilen wordt steeds populairder. Gezien de huidige tijd waarin we leven, wordt de mogelijkheid om zelfstandig te kunnen afrekenen nog eens extra aangemoedigd.
Lees verder

call center employees

 

 

cards icon

Advies op maat

Wat zijn de toekomstplannen voor uw bedrijf? Hoeveel (buitenlandse) consumenten verwacht u? Welk kassasysteem gebruikt u? 

Wij denken graag vrijblijvend mee in het vinden van de beste betaaloplossing.

+31 (0)88 - 765 70 10

Stuur een bericht