Worldline / Nieuws / Nieuws overzicht hidden page / 2020 /

De opmars van no-show, voorkom lege tafels

De opmars van no-show, voorkom lege tafels

Vanaf 10 augustus 2020 zijn nieuwe COVID-19 maatregelen van toepassing op de horeca. Ongeacht de omvang van de horecazaak, wordt het verplicht, dat gasten reserveren. Het reserveren mag vooraf of direct aan de deur. Daarnaast dient de horeca de bezoeker te vragen zich te registreren ten behoeve van bron- en contactonderzoek door de GGD bij een besmetting. Voornamelijk de reserveringen vooraf brengen een uitdaging of risico mee voor de ondernemer. Wat te doen wanneer de gasten niet komen opdagen? Wat is mogelijk om de kans van een no-show te verkleinen?

No-show corona betaallink

Voorkom no-show en registreer uw bezoekers met een betaallink

Gelukkig kunnen mensen weer genieten van een bezoek aan een horecazaak of restaurant.
Om een tafel te bemachtigen reserveren gasten vaak (ver) vooruit en lopen ze minder vaak spontaan een horecagelegenheid binnen.
Dit brengt echter het risico met zich mee dat de gasten niet komen opdagen en de tafel lastiger gevuld wordt met spontane gasten.

Om het aantal no-shows terug te dringen kan een borg worden gevraagd om de reservering te bevestigen. Het overmaken van de borg gebeurt via een betaallink in bijvoorbeeld een app- of mailbericht. De borg wordt, wanneer de gast komt genieten van het bezoek, weer verrekend. Met een reserveringsborg worden de loyale bezoekers gescheiden van de twijfelde bezoekers. 

Probeer het versturen van een betaallink nu zelf via Worldline. 

Registreer bezoekers

Naast het reserveren, de gezondheidscheck en het aanwijzen van een vaste plek is het verplicht om bezoekers te vragen zich te registreren. Gasten registreren zich op vrijwillige basis. Mocht een besmetting in verband worden gebracht met een horecagelegenheid dan kan de GGD contact opnemen met de betreffende personen. Bij de registratie worden de volgende contactgegevens gevraagd.

1. volledige naam

2. datum, aankomsttijd en plek van het bezoek

3. e-mailadres

4. telefoonnummer

5. toestemming om de gegevens te bewaren en deze op verzoek aan de GGD te verstrekken.

Bij het versturen van de betaallink voor de reserveringsborg kunnen gelijk bovenstaande contactgegevens worden opgevraagd en de toestemming om deze te bewaren. De medewerkers op locatie hoeven bij het ontvangen van de gast deze handeling dan niet meer te doen.   

file

Maak een onderneming wendbaar en speel snel in op ontwikkelingen

Sinds Covid-19 hebben veel restauranteigenaren zich - noodgedwongen - heruitgevonden met het aanbieden van takeawaymaaltijden. Dat biedt veel voordelen, maar omschakelen lijkt misschien niet zo simpel. Een flexibele betaaloplossing geeft de ruimte om nieuwe concepten uit te proberen.

Een restaurant transformeren naar een afhaalconcept is een serieuze uitdaging. Het is voor ondernemers zoeken naar een balans tussen een fijne belevenis voor de gasten in het restaurant en een vlotte ervaring voor mensen die een maaltijd willen afhalen of laten bezorgen. Ook de keuze welke maaltijden aan te bieden in het restaurant en welke als afhaalorder is voor de meeste restauranthouders even puzzelen.

Vervolgens moet er ook nagedacht worden hoe de maaltijden worden aangeboden. Er kan gekozen worden om maaltijden aan te bieden via de grotere platformen met een omvangrijk bereik. Een andere optie is om het beheer in eigen hand te houden. De gasten bestellen via de eigen website of socialmedia-kanaal en kunnen deze afhalen of laten bezorgen. Voor dat laatste is het versturen van een betaallink een uitstekende oplossing om op een veilige en snelle manier over het geld te beschikken.

Heeft u een nieuw businessmodel en wilt u sparren over de juiste betaaloplossing neem dan gerust contact met ons voor een geheel vrijblijvend adviesgesprek.

call center employees

 

 

cards icon

Advies op maat

Wat zijn de toekomstplannen voor uw bedrijf? Hoeveel (buitenlandse) consumenten verwacht u? Welk kassasysteem gebruikt u? 

Wij denken graag vrijblijvend mee in het vinden van de beste betaaloplossing.

+31 (0)88 - 765 70 10

Stuur een bericht

Hoe betaalt de consument ten tijde van Corona?

De maatregelen vanwege covid-19 hebben veel impact op de maatschappij en het bedrijfsleven. Veel ondernemers voelen dagelijks de gevolgen. Voor consumenten lijkt na de hamsterfase en de klus en doe het zelf-fase alles weer wat normaler te worden. Wel is duidelijk geworden dat de consument in de afgelopen periode niet veel minder is gaan uitgegeven, maar er is wel op een andere manier betaald en gewinkeld.
Lees verder

Elektrisch opladen toegankelijker

Elektrische rijden beleeft door druk op CO2-normen en fiscale stimulering een stormachtige groei. Dit heeft geleid ook tot een wildgroei aan type laadstations, type connectoren, aanbieders, tarieven en afrekensystemen. Worldline maakt het betalen van de oplaadsessie voor berijders nu als eerste een stuk eenvoudiger.
Lees verder

Hoe de bouwmarkt haar klant laat ‘doe-het-zelven’ aan de kassa

Het gebruik van de zelfscankassa en bestelzuilen wordt steeds populairder. Gezien de huidige tijd waarin we leven, wordt de mogelijkheid om zelfstandig te kunnen afrekenen nog eens extra aangemoedigd.
Lees verder