Worldline / Nieuws / Nieuws overzicht hidden page / 2020 /

Limiet contactloos betalen verhoogd

Limiet contactloos betalen verhoogd


Contactloos betalen tijdelijk mogelijk tot een bedrag van 50 euro

Om het aantal fysieke contactmomenten tijdens het winkelen te verminderen, is de limiet om contactloos te betalen tijdelijk verhoogd van 25 naar 50 euro per betaling. Uw klanten kunnen tijdelijk bedragen tot 50 euro contactloos betalen met een betaalkaart, smartphone of wearable zoals een horloge of armband. Door de verhoging van het transactielimiet voor contactloos betalen zullen consumenten minder vaak de betaalautomaat hoeven aan te raken. 

De cumulatieve limiet voor contactloos betalen is ook door banken verhoogd, van 50 naar 100 euro. De cumulatieve limiet heeft betrekking op opeenvolgende contactloze betalingen. Wanneer de transacties het bedrag van 100 euro passeren zal er om een pincode worden gevraagd.

Wist u dat
Ook met creditkaarten snel, veilig en contactloos kan worden betaald! Dit kan met alle MasterCard en Visa creditkaarten waar het contactloos betalen logo op staat. 

De limieten zijn automatisch verhoogd

U als ondernemer hoeft niets te doen. De limieten voor contactloos betalen zullen automatisch worden verhoogd. U hoeft dus niets aan te passen op de betaalautomaat. De verwachting is dat alle betaalautomaten vanaf deze week zijn aangepast. 

Pas op voor Spam

Let op; reageer niet wanneer u wordt benaderd via e-mail, SMS, brief of telefoon, voor de verhoging van de limieten, door partijen die zich voordoen als banken of andere partijen in het betalingsverkeer. Voor de aanpassing van de limieten hoeft u als ondernemer niets te doen, dit gebeurt volledig automatisch.

Worldline door heel Europa

De Wereldgezondheidsorganisatie heeft het advies uitgebracht om contante betalingen te vermijden om de verspreiding van het coronavirus te vertragen. Voornamelijk contactloos betalen vermindert het aantal fysieke contactmomenten tijdens het winkelen. Daarom heeft Worldline, in overleg met internationale kaartorganisaties Visa en Mastercard de limiet verhoogd voor contactloze betalingen op alle Worldline betaalautomaten door heel Europa. 

file

 

De nieuwe (tijdelijke) situatie

Bedragen onder de 50 euro worden betaald zonder pincode. Wanneer er meerdere transacties achtereenvolgens contactloos worden betaald waarbij het totale bedrag van de verschillende transacties hoger is dan 100 euro zal er om een pincode worden gevraagd. Na het ingeven van een pincode staat de teller weer op nul. Bedragen boven de 50 euro kunnen ook contactloos worden betaald, hierbij wordt altijd een pincode gevraagd. Net als bij een betaling met de chip of magneetstrip worden contactloze betalingen direct van de betaalrekening afgeschreven.

Banken zullen eventueel misbruik van gestolen of verloren contactloze bankpassen zonder pincode tot de hogere limiet blijven vergoeden.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over het verhogen van de limieten voor contactloos betalen op pinnen.nl of op betaalvereniging.nl.
Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie dan kunt u contact met ons opnemen via e-mail sales-netherlands@worldline.com.

Richtlijnen voor de periodieke reiniging

Uitgebreide hygiëne en netheid in uw zaak zijn op dit moment belangrijker dan ooit – om uw medewerkers en uw klanten te beschermen. Via de betaalautomaat vindt veelvuldig contact plaats tussen uw klanten en uw medewerkers. Voor uw veiligheid en de veiligheid van uw klanten willen wij u er daarom aan herinneren uw betaalautomaat regelmatig schoon te maken. 
Lees verder

Belangrijke informatie omtrent Corona en onze dienstverlening

De tijd waarin we ons op dit moment bevinden is een uitdaging voor de maatschappij en de economie. Worldline volgt de ontwikkeling van de COVID-19-uitbraak al sinds het begin op de voet. Om adequaat en snel te kunnen reageren op de gevolgen hebben wij een Business Continuity Plan geactiveerd. 
Lees verder

PSD2; wat betekent deze nieuwste Europese richtlijn voor webwinkels

In dit artikel leggen we uit wat belangrijk is voor een webwinkel. Waarom wordt PSD2 ingevoerd? Wat is sterke klantauthenticatie? Welke eisen worden gesteld aan een check-out pagina van een webshop?
Lees verder