Worldline / Nieuws / Nieuws overzicht hidden page / 2019 /

Alles over mobiel betalen

Alles over mobiel betalen

In 2018 werden twee mijlpalen bereikt, men betaalde vaker via mobiel bankieren dan gebruik te maken van internetbankieren. Daarnaast werd er vaker contactloos betaald dan via het insteken van een bankkaart. Hieruit zijn twee trends op te maken; de consument wil snel, gemakkelijk en ook veilig betalen. Daarnaast krijgt de mobiel steeds meer een prominente rol in ons dagelijks leven.

Mede daardoor zien we steeds meer ontwikkelingen waarbij de mobiel gebruikt wordt om ook daadwerkelijk een betaling te verrichten. Inmiddels zijn er al diverse aanbieders op de markt met oplossingen waarbij gebruik gemaakt wordt van een QR-code. Met de mobiele telefoon kan via de camera de QR-code gescand worden waardoor men kan betalen. Een andere veel gebruikte technologie is eenzelfde als de techniek achter de chip in de bankkaart. Deze chip zit ook in de mobiele telefoon en kan worden aangestuurd door een App om te betalen.

Bekijk betaalautomaten

 

Mobiel betalen pinautomaat

Wat is Apple Pay?

Apple Pay is een mobiele betalingsdienst ontworpen door Apple Inc. waarmee gebruikers kunnen betalen met hun Apple-apparaat, dat gekoppeld is aan een credit- of debitcard.

De Worldline betaalautomaat accepteert naast de relevante betaalmethodes zoals debitcards en creditcards, ook de mobiele betalingen met Apple Pay & Google Pay.

Het systeem maakt gebruik van de bekende NFC-chip, wat staat voor Near Field Communication. Hier in Nederland gebruikt bijvoorbeeld de NS de techniek om in en uit te checken voor de trein en de grootbanken gebruiken de techniek ook om PIN-betalingen tot en met 25 euro contactloos te laten verlopen. 

Voordelen van mobiel betalen

Mobiel betalen wordt steeds populairder omdat er veel voordelen zijn verbonden aan het gebruik van deze nieuwe betaalmethode:

  • Het is snel
  • Het is gemakkelijk
  • Het is even veilig als reguliere betalingen
     

U zult deze methode vooral herkennen van Apple Pay en Google Pay.

Hoe werkt mobiel betalen?

Betalen met Apple Pay werkt hetzelfde als met je pinpas, maar dan met je iPhone. Je houdt bij een betaling je iPhone tegen de contactloze betaalautomaat aan en bevestigd met een vingerafdruk of face ID. Bij een online of ‘in app’ betaling, klik je op het Apple logo / icoontje en bevestigd de betaling met een vingerafdruk of face ID. De transactie is na betaling terug te vinden in de bank app en in de Apple Wallet.

Om te betalen met de Apple Watch moet je dubbel tappen op het knopje onder de Digital Crown en vervolgens de Watch vlakbij de terminal houden. 

Veiligheid en mobiel betalen

Een betaling via de iPhone dient altijd bevestigd te worden via een Touch ID of Face ID. Het is dus niet zomaar mogelijk dat iemand die in het bezit is van jouw iPhone ook direct kan betalen met de telefoon en de daaraan gekoppelde betaalgegevens.

Mobiel betalen voorbeeld

 

Een Apple Watch zal automatisch vergrendelen zodra deze contact met de huid verliest. In geval van verlies of diefstal, waarbij iemand anders gebruik wil maken van de Apple Watch, zal deze eerst weer een code moeten intypen alvorens deze te kunnen gebruiken.

Toekomst van mobiel betalen

We leven in een wereld waarin steeds meer digitaal wordt geregeld en een mobiel niet meer weg te denken is uit ons dagelijks leven en functioneren.

Alles moet vlotter en eenvoudiger en mobiel betalen is slechts het begin. Mobiel betalen wordt steeds populairder. Uit onderzoeken is gebleken dat ruim 90% aangeeft op termijn met een mobiel te gaan betalen, daar waar er nu al veel (vooral Android gebruikers) zijn die al eens betaald hebben met mobiel.

Het aantal winkels en webshops dat smartphonebetalingen accepteert neemt ook steeds meer toe.

Sommige winkels gaan zelfs al een stapje verder en zijn van plan om kassaloos winkelen te testen. Het idee is dat klanten hun boodschappen scannen en vervolgens ook afrekenen met behulp van hun smartphone, zonder hiervoor in de rij te hoeven staan.

De technologische mogelijkheden en ambities zijn er zeker, maar in de praktijk zal het nog een hele poos duren voordat mobiel betalen volledig is ingeburgerd. Er zitten veel voordelen aan verbonden, maar tegelijkertijd vragen we ons af hoe dit allemaal moet wanneer onze batterij leeg is…

Betaalautomaten

Worldline betaalautomaten zijn robuust, kennen een strak design en maken afrekenen eenvoudig. De betaalautomaten ondersteunen smartphone en contactloze betalingen en accepteren alle bekende betaalkaarten.

Uw klant kan vertrouwd, snel en veilig bij u betalen. En u profiteert van de vele voordelen die de Worldline betaalautomaten bieden, zoals een lange levensduur, niet storingsgevoelig, hoge transactiesnelheid, makkelijk in gebruik te nemen (plug and play) en een eenvoudige koppeling aan uw kassasystemen. Met Worldline kiest u voor kwaliteit.

betaalautomaat vast

Toonbank Betaalautomaat

Eenvoudig koppelen aan de kassa.
 


Meer info

betaalautomaat mobiel

Mobiele Betaalautomaat

Op verschillende plekken afrekenen.
 


Meer info

onbemande betaalautomaat

Onbemande betaalautomaten

Inbouwautomaten voor onbemande verkooppunten.


Meer info

call center employees

 

 

cards icon

Advies op maat

Wat zijn de toekomstplannen voor uw bedrijf? Welk kassasysteem gebruikt u? Hoeveel (buitenlandse) consumenten verwacht u? 

Wij denken graag vrijblijvend mee in het vinden van de beste betaaloplossing.

+31 (0)88 - 765 70 10