Worldline / Nieuws / Nieuws overzicht hidden page / 2019 /

Contactloos betalen verplicht

Contactloos betalen verplicht

Vanaf 1 januari 2020 is een contactloos betaalautomaat verplicht

Voor uw klant is het een gewoonte geworden om contactloos te betalen met een betaalkaart, pinpas, smartphone of creditkaart. Contactloos betalen is gemakkelijk, snel en veilig. De reden voor betaalkaartmaatschappijen MasterCard/Maestro en Visa/V PAY om vanaf 1 januari 2020 het verplichten om op uw betaalautomaat óók contactloze betalingen te kunnen accepteren, naast de betalingen via de chip of via de magneetstrip. Dit betekent dat uw betaalautomaat aan deze voorwaarden van MasterCard en Visa moet voldoen, anders kan dit consequenties hebben voor de acceptatie en verwerking van betalingen met Maestro, V PAY, MasterCard en Visa, dus ook voor de acceptatie van pinbetalingen. Vervang dus vóór 1 januari 2020 uw betaalautomaat zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Het aantal betalingen met betaalkaarten stijgt nog altijd in Nederland. Cijfers van Betaalvereniging Nederland laten zien dat in 2018 het aantal pintransacties met 12,6% is toegenomen ten opzichte van 2017. Ook de populariteit van contactloos betalen neemt nog altijd fors toe. In december 2018 werd zelfs 56% van de betalingen contactloos gedaan met betaalkaart, smartphone of smartwatch. Door de acceptatie van contactloze betalingen kunt u ook klanten laten afrekenen die geen betaalkaart op zak hebben om af te rekenen.

Veel gestelde vragen

 • Waarom is het kunnen ondersteunen van contactloos betalen voor mij als ondernemer verplicht?

  Omdat contactloos betalen steeds populairder wordt en met steeds meer middelen (bijv, betaalkaart, smartphone, smartwatch, etc.) contactloos betaald kan worden hebben MasterCard/Maestro en Visa/V PAY bepaald dat alle betaalautomaten contactloos betalen moeten ondersteunen vanaf 1 januari 2020.

  Ik accepteer alleen Nederlandse pinpassen, waarom moet ik toch aan deze eis voldoen?

  De Nederlandse pinpassen die door Nederlandse banken worden uitgegeven hebben allemaal een Maestro of V PAY logo, dit betekent dat de voorwaarde van contactloos betalingen kunnen accepteren ook voor Nederlandse pinpassen geldt.

  Wat gebeurt er na 1 januari 2020 wanneer mijn betaalautomaat contactloos betalen niet ondersteunt.

  Het niet ondersteunen van contactloos betalen kan gevolgen hebben voor de acceptatie van betalingen en eventueel kunnen er boetes in rekening worden gebracht door de kaartmaatschappijen.

  Kan ik vanaf nu alleen nog contactloos betalingen accepteren?

  Nee, ook betalingen met de chip en magneetstrip worden ondersteund.

Zeven tips om terugvorderingen te voorkomen

Bij twijfel over de juistheid van een transactie, heeft een kaarthouder een geruststellende optie: hij of zij kan een chargeback indienen. Dit betekent dat de kaarthouder het recht heeft een transactie te betwisten en het geld terug te vorderen wanneer daar een goede reden voor is. 
Lees verder

Tijdelijk mogelijk tot een bedrag van 50 euro

Om het aantal fysieke contactmomenten tijdens het winkelen te verminderen, is de limiet om contactloos te betalen tijdelijk verhoogd van 25 naar 50 euro per betaling. Uw klanten kunnen tijdelijk bedragen tot 50 euro contactloos betalen met een betaalkaart, smartphone of wearable zoals een horloge of armband. 
Lees verder

Verhoog de omzet en optimaliseer de klantbeleving

Een nieuw concept binnen retail en hospitality maakt zijn opmars genaamd Endless Aisle (vrij vertaald: eindeloze schappen). Met dit concept is het mogelijk voor consumenten om in de fysieke winkel bestellingen te kunnen plaatsen op een digitaal en interactief scherm.
Lees verder

call center employees

 

 

cards icon

Advies op maat

Wat zijn de toekomstplannen voor uw bedrijf? Welk kassasysteem gebruikt u? Hoeveel (buitenlandse) consumenten verwacht u? 

Wij denken graag vrijblijvend mee in het vinden van de beste betaaloplossing.

+31 (0)88 - 765 70 10