Worldline / Nieuws / Nieuws overzicht hidden page / 2019 /

PSD2 niet alleen voor online maar ook in de winkel

PSD2 niet alleen voor online maar ook in de winkel

Per 14 september jl. zou PSD2, Europese verordening voor het reguleren van betaling, van kracht gaan. Tot nader order is er een transitieperiode van toepassing, toch willen we u al meenemen in de verwachte veranderingen.

PSD2, klantauthenticatie en een frictieloze check-out worden vaak in combinatie met online betalingen via een webshop genoemd, maar zijn ook van toepassing op de “offline” wereld zoals, winkel, horeca, parkeerautomaat en het OV. Maar hoe zit dat dan met PSD2 in de offline wereld?

 

file

Contactloze betalingen krijgen een hoger limiet

Ook voor deze verkooppunten heeft PSD2 het doel om het betaalproces zo snel en soepel mogelijk te laten verlopen om de klantervaring te bevorderen. Voor de offline verkooppunten betreft het de contactloze betalingen waar PSD2 op van toepassing is. Momenteel worden contactloze betalingen geaccepteerd tot een bedrag van €25 en een gecumuleerd bedrag van €50. Deze limieten zullen opgehoogd worden naar respectievelijk €50 en €150. Boven deze bedragen wordt er gevraagd om een pincode door de pinautomaat. Tweede wijziging heeft betrekking op de pinautomaat. Waar het voorheen kon gebeuren dat een nieuwe transactie opgestart moest worden wanneer de klant zijn contactloze limiet had overschreden is dit straks niet meer toegestaan. De pinautomaat moet de identieke transactie opnieuw tonen, maar ditmaal met het verzoek voor een pincode.

Helemaal geen pincode ter authenticatie

Om de doorstroom van personen en voertuigen tijdens hun reis niet te belemmeren, is besloten om bij vervoersbewijzen voor OV en publiek transport,  betalen bij tolwegen- en bruggen en parkings geen pincode ter authenticatie te vragen. Hier kan de contactloze transactie altijd plaatsvinden, zonder dat er gekeken wordt naar het contactloze limiet. 

Voorlopig nog geen verandering

De bekende limieten van €25 en een gecumuleerd limiet van €50 blijven voorlopig nog de standaard. Nog niet alle partijen in de betaalketen zijn er al klaar voor om hier op over te gaan. Verwachting is dat dit eind 2019, begin 2020 gaat zijn. Wij houden u op de hoogte!

file

 

 

 

 

Hoe succesvol te zijn in een snel veranderend retail-landschap?

Hoe succesvol te zijn in een snel veranderend retail-landschap?

In de huidige economie wil de consument elk moment van de dag en overal kunnen shoppen. Gemak, snelheid en eenvoud van e-commerce hebben het retail- landschap inmiddels echt op zijn kop gezet. Toch maakt de fysieke winkel een goede comeback. De consument wil in zijn vrije tijd kunnen genieten van persoonlijke service en wil interactie met de producten die worden gekocht.

Om aan deze vraag te voldoen smelten online en offline verkoopkanalen meer en meer samen. En met het toenemende aantal conceptstores worden de rollen van webshop en de winkel omgedraaid, de winkel is de plek voor inspiratie en de webshop voor de conversie.

Boost uw commerce!

De fysieke winkel blijft dus toekomst houden in het snel veranderende retail-landschap. Wel is het van belang om de diverse ‘online’ kanalen aan te laten sluiten op de winkel en te zorgen dat er een seamless shopping experience met een frictieloze check-out zowel in de winkel als online is.

Oftewel ontwikkel een omni-channel strategie die aansluit bij hoe de klant graag bij u zijn aankopen doet. Door het afstemmen van de betaaloplossing op de omni-channel strategie stijgt de conversie binnen de verschillende kanalen. Denk aan een assisted sales concept waarin de klant persoonlijk begeleid wordt in zijn aankoop en deze ook gelijk kan afrekenen zonder in de rij te staan voor de kassa.

In de komende maanden zullen we verschillende concepten toelichten om uw commerce een boost te geven.

Blijf op de hoogte

INretail en Thuiswinkel.org hebben begin dit jaar een kennisplatform opgericht, Retail Insiders, omdat de ontwikkelingen in de retail in een stroomversnelling raken en actuele data voor de retail-sector van groot belang is.

Op dit platform zijn interessante cijfers en publicaties te vinden, zoals het recent gepubliceerde Kwartaal Update Retail & Groothandel van de Rabobank waar in wordt gegaan op het succesvol zijn in een veranderd retail- landschap door digitalisering en het centraal stellen van de klant.

*Bron: https://www.retailinsiders.nl/

file

 

 

 

 

Gouden en Bronzen medaille voor Team de Geus

file

Gouden en Bronzen medaille voor Team de Geus

Team de Geus, tweeling zussen Lilian en Esther hebben fantastische resultaten behaald bij het Wereld kampioenschap RS-X en het Nederlandse kampioenschap Slalom! Beide hebben een podiumplek en een medaille verdiend!

Brons voor Lilian bij het Wereldkampioenschap Windsurfen

Lilian haalde een bronzen medaille bij het Wereldkampioenschap Windsurfen RS-X in Italië op het Garda meer. Een hele mooie prestatie die haar samen met haar Europese titel eerder dit jaar helpt op weg naar goud bij de Olympische Spelen 2020 in Tokyo! Want dat is haar grote doel waar ze zich volledig op richt. Lilian geeft zelf aan blij te zijn met de bronzen medaille, de mooie races die ze gevaren heeft en de verbeterpunten die ze ontdekt heeft. Daar gaat ze nu verder mee aan de slag om haar grote doel te realiseren: goud pakken in Tokyo.

Esther zet haar titel als Nederlands kampioen Slalom voort

Esther is Nederlands kampioen slalom geworden op bij het NK Slalom op het IJmeer! Met dit fantastische resultaat kan zij haar titel als Nederlands kampioen voortzetten. Het waren spannende wedstrijddagen met de juiste weercondities. De laatste wedstrijddag is helaas niet doorgegaan wegens een gebrek aan wind. Omdat Esther al bovenaan stond, is ze met 1 dag minder varen toch kampioen geworden. De laatste dag was wel perfect voor wind-foiling. Dit wordt gezien als de toekomst van het windsurfen en hier gaat Esther zich komend jaar op richten.

Als hoofdsponsor van Team de Geus zijn wij supertrots op de behaalde medailles en blij dat wij hun kunnen ondersteunen in hun weg naar Goud! Tokyo is nog minder dan 300 dagen weg, en de spanning bouwt op: gaat titelkandidaat Lilian het waarmaken? We houden jullie op de hoogte.

Nieuws

Heeft u er al één gezien?

Worldline heeft naast de bekende betaalautomaten voor o.a. winkeliers, horeca en bezorgdiensten ook onbemande betaalautomaten. Denk aan betaaloplossingen voor parkeerpalen, ticketautomaten en carwash locaties. De nieuwste onbemande betaalautomaat van Worldline heet de VALINA. Deze compacte alles-in-één betaalautomaat is uniek in Nederland. 
Lees verder

Wat is Apple Pay?

In 2018 werden twee mijlpalen bereikt, men betaalde vaker via mobiel bankieren dan gebruik te maken van internetbankieren. Daarnaast werd er vaker contactloos betaald dan via het insteken van een bankkaart. Hieruit zijn twee trends op te maken; de consument wil snel, gemakkelijk en ook veilig betalen. Daarnaast krijgt de mobiel steeds meer een prominente rol in ons dagelijks leven.
Lees verder

Vanaf 1 januari 2020

Voor uw klant is het een gewoonte geworden om contactloos te betalen met een betaalkaart, pinpas, smartphone of creditkaart. Contactloos betalen is gemakkelijk, snel en veilig. De reden voor betaalkaartmaatschappijen MasterCard/Maestro en Visa/V PAY om vanaf 1 januari 2020 het verplichten om op uw betaalautomaat óók contactloze betalingen te kunnen accepteren, naast de betalingen via de chip of via de magneetstrip.
Lees verder

call center employees

 

 

cards icon

Advies op maat

Wat zijn de toekomstplannen voor uw bedrijf? Hoeveel (buitenlandse) consumenten verwacht u? Welk kassasysteem gebruikt u? 

Wij denken graag vrijblijvend mee in het vinden van de beste betaaloplossing.

+31 (0)88 - 765 70 10