Worldline / Nieuws / Nieuws overzicht hidden page / 2018 /

Verhoogde sales en klantbinding met een cadeaukaart

Verhoogde sales en klantbinding met een cadeaukaart

Nederland is een vrijgevig land. Nederlanders kopen gemiddeld 14 cadeaus per jaar. Deze markt wordt geschat op € 1,1 miljard*. De gemiddelde waarde van een cadeaukaart is € 25,- met een overbesteding van € 35,-. Worldline heeft een cadeaukaartoplossing ontwikkeld die eenvoudig is in gebruik, veilig en ook online inzetbaar.

Klantenbinding als succesfactor voor meer omzet!

In de praktijk besteden veel bedrijven vrijwel het complete marketingbudget aan nieuwe klanten in plaats van het behouden van bestaande relaties. Een onderdeel van een succesvol marketingbeleid is het belonen van loyale relaties en het stimuleren van het mond-tot-mond effect.

Daarnaast zullen niet alle klanten op de top zitten van hun besteedbaar inkomen. Een groot deel van hun budget geven ze ook uit bij andere winkeliers. Met een slimme aanpak valt hier dus nog veel winst te behalen.

'Los van de extra omzet brengt het verkopen van een cadeaukaart meerdere voordelen met zich mee. Het vergroot de naamsbekendheid en stimuleert klantretentie.'

Verhoogde sales en klantenbinding door inzet cadeaukaart

Verhoog uw sales via herhaal-aankopen en klant verwijzingen

Hoe lang weet u klanten vast te houden? Hoe vaak ziet u klanten terugkomen? Loyale klanten zijn voor een onderneming cruciaal. Naast het kopen van uw producten vertellen ze maar al te graag over uw onderneming aan familie en vrienden; tijdens verjaardagen, het sporten en werk.

Loyale klanten kunnen goede feedback geven op de gang van zaken, dus naast het goed luisteren naar uw klanten is het waardevol om energie te steken in het actief behouden en de persoonlijke band te verstevigen.

‘Worldline biedt de mogelijkheid om uw eigen cadeaukaart uit te geven en te accepteren via uw huidige betaalautomaat.’

Zelf ontwerpen

Een cadeaukaart is een cadeaubon in de vorm van een bankpas. Met een cadeaukaart stimuleert u extra aankopen en laat u nieuwe klanten kennis maken met uw winkel. En doordat u uw cadeaukaart zelf kunt ontwerpen, blijft deze herkenbaar voor uw klant. De kaart kan worden opgewaardeerd met ieder gewenst bedrag tot een max van €150. Wil de ontvanger van de cadeaukaart niet alles in één keer besteden? Geen probleem, het resterende bedrag blijft gewoon op de kaart staan.

Eigen betaalautomaat

Worldline biedt de mogelijkheid om uw eigen cadeaukaart uit te geven en te accepteren via uw huidige betaalautomaat. Ook wanneer dit geen Worldline betaalautomaat is. Gemakkelijk, veilig én geen extra kosten voor additionele betaalautomaten of apparaten zoals mobiele telefoon of tablet.

 

Verhoogde sales en klantenbinding door inzet cadeaukaart

 

Feiten & Cijfers

  •     Maar liefst 90% van de Nederlanders tussen de 18 en 85 jaar was blij met de  laatst gekregen cadeaubon!*
  •     Gemiddeld waarde van een cadeaukaart is €25, met een gemiddelde overbesteding van €35.
  •     Nederlanders zijn vrijgevig en kopen gemiddeld 14 cadeaus per jaar.
  •     Twee derde (66%) van de Nederlander geeft liever een cadeaubon dan geld.
  • Zie onderzoek