Worldline / Nieuws / Nieuws overzicht hidden page / 2018 /

Einde certificering van uw betaalautomaat, dit betekent het voor u?

Einde certificering van uw betaalautomaat, dit betekent het voor u?

Van een aantal betaalautomaten in Nederland is de certificering verlopen op 30 april 2019. De automaten mogen om veiligheidsredenen na die datum niet meer worden gebruikt om betalingen te accepteren. Voor een overzicht van de betaalautomaten waarvan de certificering verloopt, kunt u kijken op de website van de Betaalvereniging Nederland.

Vervang tijdig uw betaalautomaat

Op 30 april 2019 is onder andere de certificering van de XENTISSIMO verlopen, een mobiele betaalautomaat van Worldline. Dit betekent dat de XENTISSIMO niet meer aan de eisen van de Betaalvereniging voldoet en dit kan consequenties hebben voor de acceptatie en verwerking van betalingen. Vervang dus uw betaalautomaat zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over nieuwe betaaloplossingen, betaalautomaten of over de certificering van betaalautomaten dan kunt u contact met ons opnemen via e-mail sales@worldline.com of via telefoon 088-765 7010.

 

Nieuwe situatie betaalautomaatcertificering

Voorheen werden alle betaalautomaten gekeurd en gecertificeerd door Betaalvereniging
Nederland. Vanaf 2018 is de Betaalvereniging Nederland hiermee gestopt. Het voldoen aan de aangescherpte internationale Payment Card Industry (PCI)-veiligheidseisen volstaat. Nieuwe betaalautomaattypen, zullen voortaan alleen nog bij de Betaalvereniging worden geregistreerd.