Ontmoet Lilian de Geus

Als klein meisje voetbalde ik. Altijd buiten en natuurlijk in de spits. Ik wilde scoren, de prestatiedrang was groot. Toen ik op mijn twaalfde in Italië leerde windsurfen ging er letterlijk een nieuwe wereld voor mij open. 

Nu is het water mijn tweede huis. Ik geniet iedere dag van de sport. Ga uitdagingen niet uit de weg. Iedere dag probeer ik met behulp van mijn team om beter te worden. De lat ligt hoog. Daar word ik echt gelukkig van.

Dat is wat mij drijft, dat is wie ik ben. Ik ben Lilian.

 

file

Bekijk het programma en volg Lilian!

Wat leuk dat je mij volgt op weg naar Tokio. Momenteel ben ik druk bezig met het realiseren van mijn ultieme droom: een gouden medaille. Zoals jullie weten is Worldline mijn sponsor en voel ik mij daardoor extra gesteund in het behalen van mijn ambities.

Bekijk het programma en volg mijn social media accounts of bezoek regelmatig mijn website om volledig op de hoogte te blijven.

Datum

Wat?

Vrijdag 23 juli: Openingsceremonie 
Maandag 26 juli:  Race Day 1
Dinsdag 27 juli: Race Day 2
Woensdag 28 juli:  RUSTDAG
Donderdag 29 juli:  Race Day 3
Vrijdag 30 juli:  Race Day 4
Zaterdag 31 juli: RUSTDAG
Zondag 1 augustus: MEDAL RACE
file

Opnieuw wereldkampioen!

Het was de ultieme krachtmeting voor Lilian de Geus en ze is met vlag en wimpel geslaagd. Ze is opnieuw wereldkampioen geworden!

Het is de derde wereldtitel (2018, 2020 en 2021) in haar surfcarrière. De overwinning is de perfecte motivatie om goud te pakken in Tokyo. Worldline kijkt samen met Lilian vol spanning en enthousiasme vooruit!

In de aan- en afloop van de overwinning heeft Lilian ook mooie publiciteit gekregen in de Nederlandse media. 

Gaan voor goud!

Lilian behoort tot de wereldtop van RS:X windsurfen. Zo heeft ze in 2016 meegedaan met de zomer spelen in Rio de Janeiro. Met de ambitie om met een medaille naar huis te komen greep ze net mis met maar één punt verschil en eindigde ze vierde. Vanwege het teleurstellende resultaat en het lange olympische traject was het belangrijk om in 2017 een jaar rust te pakken.

Toen ze weer klaar was om mee te varen met de absolute top heeft ze met haar coach Jacco Koops een plan gemaakt om de strijd aan te gaan. Volledig opgeladen en met haar enorme topsport mentaliteit werd zij in augustus 2018 wereldkampioen windsurfen in de Olympische RS:X klasse in Aarhuis, Denemarken.

Om goud te behalen tijdens de Olympische Spelen werkt zij samen met een team van professionals: de coach, trainer, fitnessbegeleider en fysiotherapeut. Ze werken allemaal aan hetzelfde doel, zorgen dat zij behoort tot de wereldtop.

Windsurfen draait om mentale fitheid, een fysieke topconditie en de mogelijkheid om het water te lezen. Het is belangrijk snel in te spelen op de constant veranderende omstandigheden en deze om te buigen naar kansen en voordelen.

file
file

Erelijst van Lilian

Olympische Spelen Rio de Janeiro 2016 vierde

Wereldkampioen RS:X 20212020, 2018
Europees kampioen RS:X 2019

Medemblik Regatta RS:X 2019
Prinses Sofia Cup, Palma de Mallorca RS:X 2018
Test Event World Championship RS:X 2017
World Cup Hyères RS:X 2015

 

Leer meer over RS:X windsurfen

De eerste Nederlandse olympisch kampioen windsurfen was Stephan van den Berg in 1984. Sindsdien is windsurfen enorm populair in Nederland en hebben we meerdere Wereld- en Europese kampioenen voorgebracht. De (voorlopig) laatste winnaar van een gouden plak op de Olympische Spelen is Dorian van Rijsselbergh tijdens de zomer spelen in Rio 2006.

file

 

De Olympische klasse RS:X

Het grootste verschil met de overige klassen is dat dit een zogenoemde ‘one-design’ klasse is. Iedere deelnemer surft met hetzelfde materiaal. Er wordt namelijk gesurft op een RS:X board en een zeil van Neil Pryde, maar ook voor de mast, giek en vin is de materiaalkeuze niet vrij. Bij deze klasse draait het om de beste surfer en niet om het beste materiaal.
Een ander voorschrift die het Olympische Comité stelt aan alle zeilklassen en dus ook windsurfen, is dat er ook met zwakke wind gesurft moeten kunnen worden. De Olympische Spelen heeft maar een beperkte doorlooptijd en hiermee willen ze het risico voorkomen geen uitslag te hebben. Wanneer de surfers te maken hebben met windkracht 1 moeten ze ‘pompen’ met het zeil om vooruit te komen, dit maakt een wedstrijd extra zwaar.


De wedstrijd

Om een race te winnen moet de windsurfer naast mentale en fysieke fitheid beschikken over een zeer goede surftechniek. Tijdens de wedstrijd moeten er tactische keuzes gemaakt worden om de constant veranderende weeromstandigheden om te zetten naar kansen en de tegenstanders te slim af te zijn.  Alle surfers beginnen te gelijk. Vanaf de start beginnen de windsurfers tegen de wind in op weg naar de eerste boei. Hier begint gelijk de eerste tactische keuze en kan er direct veel gewonnen of verloren worden.

Aangezien tactiek een enorm belangrijke rol speelt moeten er in totaal 10 wedstrijden worden gevaren. Het slechtste resultaat van deze tien mag worden wegstreept en de laatste wedstrijd telt dubbel om het extra spannend te maken.

 

Ontvangt u al onze maandelijkse nieuwsbrief?

Via onze maandelijkse nieuwsbrief volgt u Lilian de Geus op weg naar goud en blijft u op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen in de wereld van betalen. Verder geven we tips en trics om de business te boosten en vertellen we meer over de nieuwste betaaloplossingen.

Inschrijven nieuwsbrief

Nieuws over Lilian

De ultieme krachtmeting voor de Olympische Spelen

Met de zilveren medaille van het EK op zak gaat Lilian zich opmaken voor de volgende grote krachtmeting. Het WK van het RS:X windsurfen staat namelijk voor de deur, het laatste grote event voor de Olympische Spelen. We zijn ontzettend benieuwd hoe zij het gaat doen!

We hebben Lilian gevraagd hoe het gaat. Bekijk het interview!
Lees verder

EK iQFoil Lilian de Geus

Lilian de Geus wil knallen tijdens de Olympische Spelen in Tokio. Ter voorbereiding op de Olympische Spelen heeft ze meegedaan met het EK iQFoil, een nieuwe discipline binnen windsurfen. Ondanks dat het niet haar discipline is heeft ze een mooie derde plaats weten te bemachtigen. De NOS kwam langs tijdens het EK in Zwitserland voor een interview.
Lees verder

Wereldtitel WK RS-X 2020!

In 2018 won ze een gouden medaille in Aarhus. Het jaar daarop moest ze tevreden zijn met een bronzen medaille op het Gardameer in Italië. Nu op weg naar de Olympische Spelen van Tokyo herovert ze de wereldtitel!
Lees verder

Volg Lilian:

     Bezoek haar website

     Volg d'r Instagram

     Connect op LinkedIn.