Sint-Sixtus: het opschalen van een ambachtelijke brouwerij, online en over de grenzen 

Interview met Jos Vermeulen

Projectmanager voor online verkoop @ Sint-Sixtus

 Sint-Sixtus: het opschalen van een ambachtelijke brouwerij, online en over de grenzen
   

Is jouw bedrijf net zo uniek als dat van de monniken van Sint-Sixtus? Jos Vermeulen vertelt hoe Worldline hen hielp hun bekroonde bieren internationaal te verkopen en om te gaan met de veeleisende peaksales. We vertellen je natuurlijk niet alle geheimen van hun wereldse recepten, maar onthullen wel graag enkele van de belangrijkste ingrediënten die bijdragen tot hun online succes.

 

We hadden een internationale partner nodig met een sterke fraude detectie module die onze veeleisende volumes tijdens onze online peaksales kon verwerken. En dit zonder enige downtime voor onze webshop. Dit vat onze samenwerking met Worldline goed samen.

Jos Vermeulen - Projectmanager voor online verkoop - Sint-Sixtus

 

 

   

Een bedrijf dat bijna 200 jaar geleden werd opgericht

De monniken van de Sint-Sixtus abdij begonnen in 1839 met het brouwen van trappistenbier naast hun kloosteractiviteiten, om meer in hun eigen onderhoud te kunnen voorzien.

De abdij van Sint-Sixtus heeft een nieuw "click-and-collect"-systeem ingevoerd dat internationale betalingen mogelijk maakt. Dankzij het partnerschip met Worldline is de waarde van de online transacties van Sint-Sixtus aanzienlijk gestegen, waardoor de website hun belangrijkste verkoopkanaal is geworden.

 

De authenticiteit van een ambachtelijk bedrijf behouden

Liefhebbers van ambachtelijk bier benoemden dit het beste bier ter wereld. Sindsdien heeft het meer dan 5 keer deze titel gekregen en werd het uitgeroepen tot één van de beste bieren ter wereld. Hierdoor is het op de kaart gezet bij internationale bierliefhebbers.

De Sint-Sixtusbieren dragen het label “authentiek trappistenproduct”, wat betekent dat het bier gebrouwen wordt binnen de muren van een trappistenklooster onder de controle en verantwoordelijkheid van de gemeenschap van monniken, waarvan de inkomsten bestemd zijn voor sociale diensten. De abdij produceert drie soorten bier: pils, 8 en 12.

 

   Een intuïtieve klantenervaring combineren met stabiliteit en veiligheid

Het click-and-collect systeem biedt een makkelijke betaalervaring, met intuïtieve en mobile-first betaalpagina's, een stabiel platform zonder downtime en een sterke fraude detectie module die verkooplimieten instelt en transacties blokkeert indien nodig.

Dit heeft een aantal fraudepogingen tegen het klooster voorkomen en de doorverkoop op de zwarte markt sterk verminderd.

Wij zijn in België gevestigd en verkopen onze Trappist internationaal, maar we verzenden nooit. Mensen die hun vakantie in België plannen, regelen dat zij hun krat bier tijdens hun verblijf bij ons kunnen afhalen.

Jos Vermeulen - Projectmanager voor online verkoop - Sint-Sixtus

 

   

 

Peaksales met probleemloze betalingen en zonder downtime

Door het specifieke distributiemodel met beperkte producten om te verkopen, was Sint-Sixtus op zoek naar een zeer betrouwbare set-up om online te gaan. We zijn blij dat we hen konden helpen vanaf het moment dat zij hun website lanceerden.

Omdat het online betaalplatform van Worldline een uptime heeft van 99,99% (jan. 2020 - jan. 2021), zijn alle transacties probleemloos verlopen.

 

Aangezien het verkoopproces maar twee keer per maand gedurende twee en een half uur open is en het aantal bieren dat bezoekers dan kunnen kopen beperkt is, hadden wij een stabiel en betrouwbaar platform nodig.

Jos Vermeulen - Projectmanager voor online verkoop - Sint-Sixtus

 

Vertrouwen op Worldline voor verdere uitbreiding

Sint-Sixtus wil een nog grotere gemeenschap van gepassioneerde bierliefhebbers over de hele wereld bereiken dankzij de internationale bereik van onze website.

 

Wij hopen dat de belangstelling voor ons bier zal blijven toenemen. Wij zullen ook werken aan een betere dienstverlening aan onze klanten via het internet.

Jos Vermeulen - Projectmanager voor online verkoop - Sint-Sixtus

 

 

logo Marks and Spencers

logo Smartbox

logo OpnGo

logo Swedish Fit

logo funidelia

logo Sint-Sixtus

Samen groeien!

Neem contact op om je zakelijke uitdagingen te bespreken en vraag meteen om een betalingsprestatiebeoordeling.

Eenvoudig aanmelden

Meld je probleemloos aan voor onze oplossingen. 

Hoge conversie

Toonaangevende hoge conversie 

Eén relatie

Eén aanspreekpunt voor je betaaloplossingen 

 

 • *
 • *
 • *
 • *
 • *
 • *
 • *
 •  
 •  
 • *
 •