Winkelketen terStal versterkt cashless concept met de acceptatie van creditcards

De populariteit van betalen met contant geld is door de coronacrisis in de eerste helft van 2020 afgenomen. Daarnaast is het voor bedrijven ook vanuit andere veiligheidsoverwegingen belangrijk geworden om zo min mogelijk met contant geld te werken.

De Nederlandse fashionketen terStal, met meer dan 200 winkels, heeft ervoor gekozen om een cashless concept neer te zetten door heel Nederland. 

 

Afscheid nemen van contant geld

Sinds het begin van de coronacrisis heeft terStal ervoor gekozen om volledig afscheid te nemen van contant geld. De directe aanleiding was corona. Het verhogen van de veiligheid van medewerkers en klanten speelde echter ook op andere vlakken mee.

Afgelopen jaar had terStal zes keer te maken met een kassaroof. Ook werd het steeds lastiger om dagopbrengsten af te storten. Banken brengen het aantal afstortautomaten steeds verder terug. Nenad Cvjetkovic, CFO terStal: ‘Er zijn zelfs filialen waarvan de dichtstbijzijnde geldautomaat op een half uur rijden ligt, dat is niet meer verantwoord uit te voeren door het personeel'.

 

 

 

Cashless Concept Terstal | Worldline

Creditcards accepteren

Om haar klanten, zeker ook internationaal, wel ruime mogelijkheden tot betalen te blijven bieden, heeft terStal besloten om in alle winkels ook creditcards te gaan accepteren. Om de uitrol op zeer korte termijn en met de juiste begeleiding te laten plaatsvinden is terStal een samenwerking aangegaan met Worldline. 

Het afschaffen van contante betalingen kan op overwegend positieve reacties van consumenten rekenen, al is gewenning voor sommige consumenten ook onderdeel van het proces.

Wil uw organisatie de stap maken naar een cashless concept of deze versterken door het toevoegen van creditcard acceptatie? Neem geheel vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs.

terStal

in cijfers

cashless_concept

+200

aantal winkels

cashless_concept

€ 66.300.000

omzet 2019

cashless_concept

+5%

groei omzet

Over terStal


Denk je aan terStal dan denk je aan fashion en no-nonsense.

terStal is een Nederlandse winkelketen. Met meer dan 200 winkels door heel Nederland, is er altijd wel een terStal bij je in de buurt! Winkelen bij terStal betekent veel mode voor een kleine prijs. Een prachtige collectie dames-, heren- en kinderkleding en een ruim assortiment ondergoed, sokken, nachtmode en accessoires. Behalve winkelen in één van de winkels kun je ook 24 uur per dag online bij terStal terecht.

Onze oplossingen

Betaalautomaten

Vertrouwd, snel en veilig betalingen accepteren.

Meer info ›

Creditkaart acceptatie

Voordelig pin- en creditbetalingen accepteren.

Meer info ›

Online betalingen

Accepteer iDEAL, VISA, Mastercard en nog 150 betaalmethode.

Meer info ›