Gr8 Hotels: diverse betaalmogelijkheden voor onze gasten

Gr8 Hotels is een nieuwe Nederlandse hotelketen, waarbij gastvrijheid met moderne digitale faciliteiten en diensten centraal staan. Door het aanbieden van een compleet nieuwe belevenis aan gasten die zakelijk reizen, onderweg zijn of een weekendje willen ontspannen zijn ze in een korte tijd uitgegroeid naar vier locaties.

In hun ambitie om een nieuw merk neer te zetten, waarbij gastvrijheid met moderne digitale faciliteiten en diensten centraal staan, zien zij Worldline als bijpassend partner.

Een goede betaalervaring is onmisbare in gastvrijheid
Onze doelgroep zijn de “people on the move”. Of het nu een bouwvakker, een zakenman of een gezin is: het is genieten van het comfort van het bekende en de opwinding van het nieuwe. Wij ontvangen iedereen op een gastvrije manier.

Betaalmethode aanbieden die de klant gebruikt
Onze diversiteit aan gasten gebruiken steeds meer verschillende betaalmiddelen, maar vooral steeds minder cash. Daarnaast schuift men ook richting betaling via app, telefoon of andere nieuwe initiatieven. Frustraties kunnen ontstaan indien bepaalde betalingswijzen niet mogelijk zijn of indien transacties lang duren om te verwerken. Wij moeten als modern bedrijf inspelen op deze behoefte en onze gasten de best mogelijke betaalervaring aanbieden.

 

file

Gemak en flexibiliteit voor de zakelijk markt
In een goede betaalervaring is naast veiligheid vooral gemak een belangrijke factor. Ook het zonder moeite kunnen terugboeken van een verkeerde of geannuleerde transactie speelt een belangrijke rol. Overzicht over de gedane betalingen met daarbij duidelijk herkenbare betalingskenmerken zijn in het bijzonder voor zakelijke gasten van belang i.v.m. interne verwerking bij het eigen bedrijf.


Betaalgemak, overzicht en een duidelijk intern aanspreekpunt waarmee geschakeld kan worden, helpen ons om onze interne bedrijfsprocessen soepel te laten verlopen. Worldline is een onmisbare partner voor ons bedrijf met een betrouwbare uitstraling naar de gasten en een prettige manier van werken voor ons als bedrijf.

Toekomstverwachting
De verwachting is steeds minder betaling on site met behulp van cards, maar steeds meer betaling vooraf of via applicaties on site. Automatisering is hierin steeds belangrijker. Alle processen moeten steeds snel af te kunnen handelen, waarbij betrouwbaarheid en veiligheid natuurlijk altijd voorop blijft staan.

G8 Hotels

in cijfers

Worldline_Klantcase

+10.000

transacties per jaar

Worldline_Klantcase_G8hotels

+1.000

tevreden gasten

Klantcase_G8hotels

+500

aantal bedden