Referentie XO Hotels

"Pay per Link als vervanging van manuele transacties en autorisatieformulieren heeft ons snelheid opgeleverd, zowel aan de receptie als in ontvangst van de betalingen."

Het was altijd al een wens van ons om fraudegevoelige en risicovolle betalingsmiddelen te weren in onze hotels. Dan bedoel ik bijvoorbeeld betalingen via het telefonisch of schriftelijk doorgeven van een creditcard nummer, zonder dat de kaarthouder aanwezig is bij de betaling. Eenieder die werkzaam is in onze branche, weet wat voor risico’s hieraan verbonden zijn of heeft weleens te maken gehad met een zogenaamd chargeback verzoek. Of de hotelgast nu wel of niet heeft verbleven in je hotel, een manuele transactie is altijd tricky.

Hierop zijn wij door onze accountmanager gewezen op de mogelijkheden met Pay per Link. Met deze tool was het mogelijk om de befaamde creditcard autorisatieformulieren te weren. In plaats van een manuele transactie die nog tot lange tijd na transactiedatum teruggehaald kan worden door de kaarthouder, kregen we nu een beveiligde betaling die we zelfs al na 5 minuten na betaling konden bevestigen aan de kaarthouder.

Na het in gebruik nemen van de tool werden we steeds enthousiaster en zagen we steeds meer mogelijkheden om de tool toe te passen. Niet alleen ter vervanging van manuele transacties en autorisatieformulieren, maar ook ter vervanging van buitenlandse, tijdrovende bankbetalingen. Nu, 2 jaar na de eerste Pay per Link betaling, wordt 75% van de internetreserveringen binnen 24 uur na reservering betaald. Gast reserveert, krijgt van ons een mail met de betaallink en de betaling wordt direct in onze PMS ingeschoten.

Dit zorgt ervoor dat wij als hotel de garantie hebben dat onze gasten zeker voor een verblijf in ons hotel hebben gekozen en niet nog gaan rondshoppen. De afdeling revenu heeft daardoor het aantal last minute annuleringen met gemiddeld 25% zien dalen.

Ook zorgen de voorafbetaalde reserveringen voor een eenvoudige check in en check out afhandeling aan de receptie, zodat de gast optimaal van z’n verblijf kan genieten.

Bovendien zagen wij het moment van ontvangst van de betaling in grote mate verschuiven. Van gemiddeld 5% voor aankomst, wordt nu ruim 50% voor aankomst betaald en slechts 6% achteraf. Dit was 3 jaar geleden exact contra.

We kunnen nu niet meer zonder deze handige tool! 

Mei 2018 -  Mevr. Motzo , Director of Sales/Marketing/Reservations

file