Autoriseren per branche: E-commerce

De gehele bestelling wordt geannuleerd 

Wordt de bestelling door de klant geannuleerd? Dan moet ook de reservering worden geannuleerd. Dit is een reversal van de pre-autorisatie. Wanneer er al een betaling heeft plaatsgevonden moet deze worden teruggedraaid middels een creditering op de kaart (refund). 

Een gedeelte van de bestelling wordt geannuleerd 

De reservering kan worden gebruikt om het te betalen bedrag in rekening te brengen bij de klant. Het bedrag dat overblijft moet via een reversal worden teruggedraaid, zodat dit geen invloed meer heeft op de bestedingsruimte van de klant. Is er al betaald? Dan kan het bedrag dat teveel is betaald terug worden gestort naar de kaarthouder middels een creditering op de kaart.

Voor- of achteraf betalen van alle goederen en diensten 

De klant kan vooraf het hele bedrag betalen, zonder dat de goederen direct worden geleverd. Of de klant kan pas betalen wanneer alle goederen zijn geleverd. Spreek in beide gevallen goed met de klant af wanneer er geleverd wordt en waar de klant terecht kan voor vragen over de betreffende bestelling. 

Autoriseren met een debetkaart 

Voor de final autorisatie bij een debetkaart gelden dezelfde voorwaarden als bij een creditcard. Reserveren met een debetkaart zoals Maestro en V PAY is mogelijk. Let er hierbij wel op dat er een aantal verschillen zijn vergeleken met reservering op een creditcard. Deze verschillen zijn: 

  •  Opvolging binnen 7 dagen in plaats van 30 dagen 
  •  Het uiteindelijke bedrag mag niet afwijken van het geautoriseerde bedrag (bij een creditcard is een lager bedrag toegestaan) 
  • Alleen geldig bij transacties of afstand (zoals een online transactie) 

Recurring payments 

Recurring payments zijn terugkerende betalingen die (automatisch) bij een kaarthouder in rekening worden gebracht. Zo worden periodieke betalingen van een product of dienst vergemakkelijkt voor de klant. Recurring payments kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om abonnementen, lidmaatschappen, energie, etc. af te rekenen. 

Bij het initiëren van een recurring payment worden alle betaalgegevens opgevraagd bij (en goedgekeurd door) de kaarthouder. Bij de periodieke betaling worden deze betaalgegevens gebruikt om af te rekenen. Hierdoor hoeft er bijvoorbeeld niet elke keer een adres of kaartvalidatie code (CVC/CVV) te worden opgevraagd bij de kaarthouder en kan er direct worden afgerekend. 

Stopzetten van een recurring payment 

Een kaarthouder kan op twee manieren een recurring payment stopzetten. 

  • De kaarthouder geeft dit zelf aan u door. 
  • De kaarthouder geeft via de kaartuitgevende instantie door dat hij of zij niet langer geïncasseerd wil worden voor uw dienst of product. Bij deze mogelijkheid worden de transacties niet langer goedgekeurd en verschijnt er een melding bij die vergelijkbaar is aan “Revocation of Authorisation order”. Dit betekent dat de toestemming voor het in rekening brengen van de periodieke betaling is ingetrokken. Om het recurring payment proces opnieuw op te starten kunt u contact opnemen met de kaarthouder. Hij of zij moet hier opnieuw toestemming voor geven.

call center employees

 

 

cards icon

Advies op maat

Wat zijn de toekomstplannen voor uw bedrijf? Hoeveel (buitenlandse) consumenten verwacht u? Welk kassasysteem gebruikt u? 

Wij denken graag vrijblijvend mee in het vinden van de beste betaaloplossing.

+31 (0)88 - 765 70 10

Stuur een bericht