NATIONALE KREDIETKAARTEN

Lokale betaalmethodes werken veelal zoals internationale betaalmethodes, maar worden in specifieke landen gebruikt. Achterliggend gebruiken deze lokale betaalmiddelen een internationaal merk zoals Maestro of VISA om ook buiten de landsgrenzen dekking te bieden.

De lokale betaalmethode geniet vaak de voorkeur van consumenten, waardoor het aanbieden van dit merk een positieve uitwerking heeft op uw conversie.

De bekendste nationale payment schemes in Europa zijn iDEAL, Bancontact, Carte Banacaires en Dancort.

KREDIETKAARTEN

Bij deze populaire betaalmethode krijgt de kaarthouder een krediet van de uitgever. Het saldo is variabel en wordt maandelijks verrekend, wat voor de consument gespreid betalen mogelijk maakt.

 

DEBETKAARTEN

Het bedrag van de aankoop wordt afgeschreven van het beschikbare saldo op de rekening van de kaarthouder. Als er niet voldoende geld op de rekening staat, wordt de transactie door de kaartuitgever geweigerd. 

PREPAID KREDIETKAARTEN

De kaarten van jouw klanten worden vooraf met geld geladen en dat saldo kan worden uitgegeven.

                  

BINNENLANDSE KREDIETKAARTEN

Binnenlandse kredietkaarten werken zoals internationale kaarten maar worden in specifieke landen gebruikt. Deze populaire betaalmethoden zijn meestal debet- of kredietkaarten, vaak in co-branding met VISA of Mastercard, zodat ze door uw klanten ook in het buitenland kunnen worden gebruikt. Laten betalen met een creditcard is een populaire online betaalmethode, waarbij vaak gebruik wordt gemaakt van een QR code.

Ondanks de co-branding is het binnenlandse merk bij deze manier van betalen dikwijls dominant. Een voorbeeld: in België gaan de Bancontact-kaarten samen met VISA of Maestro, maar kiezen de meeste consumenten voor Bancontact.

De bekendste binnenlandse kaarten in Europa zijn:

CB logo  Bancontact logo   DK logo

ALTERNATIEVE BETAALMETHODEN

WALLETS

Wallets zijn hun internationale marktaandeel aan het vergroten. Deze betaalmethoden zijn gebruikersvriendelijk, eenvoudig en handig en worden vaak gebruikt voor online aankopen (vaak via een handige qr code). Omdat ze leverings- en factuurgegevens bevatten, kunnen ze jouw klanten bij het online betalen in één stap authenticeren.

Bij betaalwallets authentiseren deze wallets de consument en verwerken ze de online betaling. Populaire voorbeelden zijn PayPal, Alipay en Apple Pay.

Containerwallets authenticeren de consument en leveren gegevens om de online betaling via een gekende betaalmethode te verwerken (bv. VISA of MasterCard). Je moet dus een overeenkomst met een acquirer nodig voor deze populaire betaalmethoden.

 

Apple Pay logoGoogle Pay logo

 

REALTIME BANKIEREN

Realtime bankieren is erg populair in Europa. De klanten kunnen online betalen via hun eigen bank om online aankopen of overschrijvingen te doen. Het is een zeer gebruiksvriendelijke manier van betalen, omdat betaling plaatsvindt in de online bankomgeving of bankierenapp van de eigen bank.

iDEAL logo eps logo   Sofort logo    Belfius logo  Przelewy logo  Postfinance logo

OFFLINE BANKOVERSCHRIJVINGEN

Met een offline bankoverschrijving gebruiken jouw klanten een betaalreferentie die ze bij de aankoop ontvangen – maar de betaling wordt niet onmiddellijk geautoriseerd. Als je offline bankoverschrijvingen toestaat voor online aankopen, moet je de goederen pas na ontvangst van het geld op jouw rekening verzenden.

DOMICILIËRING OF AUTOMATISCHE INCASSO 

Men kan ook laten betalen via automatische incasso. De handelaar neemt dan geld op van de rekening van de klant. Dit is een populaire betaalmethode voor facturen of herhalende betalingen.

OPENSTAANDE FACTUUR EN GESPREID BETALEN

Betalen via openstaande factuur of gespreid betalen betekent dat jouw klanten achteraf eenmalig of gespreid betalen in termijnen. Bij deze manier van betalen deelt de klant factuur- en leveringsinformatie maar geeft hij geen kredietkaart- of andere betaalgegevens (bv. Klarna).

Klarna logo

 

CONSUMENTENKREDIET

Bij een consumentenkrediet kan de klant een financiële overeenkomst sluiten om artikelen op krediet te kopen. Dit is een populaire betaalmethode in Zuid-Europa (Frankrijk, Spanje en Italië, bv. Oney, Cofidis)

Cofidis logo

PREPAID- OF GESCHENKKAARTEN

De klant zet geld op een kaart of ontvangt een geschenkkaart die kan worden gebruikt om een product te kopen. De kaarten worden onmiddellijk online geautoriseerd (bv. Fashioncheque, Illicado, PaySafeCard).

fashion cheque logoillicado logopaysafecard logo

CONTANTE BETAALMETHODEN

Je klanten doen online aankopen en kunnen achteraf betalen. Ze ontvangen een unieke referentie om de aankoop op een verkooppunt of aan een bankautomaat te vereffenen (bv. MultiBanco).

multibanco logo

FULL-SERVICE BETALINGSMOGELIJKHEDEN

In traditionele modellen onderteken je een contract met elke partij, voer je een integratie uit voor verschillende betaalmethoden en moet je bijgevolg als business owner met meerdere rapporteringsformaten werken, meerdere betaalvoorwaarden in jouw boekhouding beheren en meerdere contacten raadplegen als er een probleem is.

Het aanbod van Worldline maakt het business owners gemakkelijk door één enkele oplossing te bieden die aan al jouw behoeften voldoet – en één enkel aanspreekpunt om je te helpen met de groei van jouw zaak.

WL PREMIUM omvat de 14 essentiële betaalmethoden die verzekeren dat je jouw klanten hun favoriete payment service kan aanbieden, met een gestroomlijnde, volledige integratie. Je krijgt bovendien onmiddellijk toegang tot meer dan 150 alternatieve betaalmethoden via jouw gateway-integratie, zoals American Express, PayPal, P24 en geschenkkaarten.

VERSNEL DE INTERNATIONALE GROEI VAN JE BEDRIJF MET WL PREMIUM

GEOPTIMALISEERD VOOR CONVERSIE

Mobiel responsieve pagina’s, tal van betaalmethoden & valuta’s en verhoogde fraudebescherming. 

TOONAANGEVENDE BETALINGSACCEPTATIE

Een team van datawetenschappers monitort de betalingen doorlopend zodat je de Tailored mogelijkheden optimaal kan benutten. 

GROTERE OPERATIONELE EFFICIËNTIE

Je beschikt over gereconcilieerde rapporten in één enkele rapportageflow en uitbetalingen voor meerdere betaalmethoden. 

AANVAARD ONLINE BETALINGEN SNELLER MET WL GO

DE EENVOUDIGSTE BETALINGSOPLOSSING VOOR JE WEBSHOP

Accepteer online betalingen met een eenvoudige plug & play-pagina. 

COURANTE BETALINGSOPTIES

Laat jouw klanten betalen zoals zij dat willen. Biedt de meest gebruikte betalingsmethoden in België en internationaal. 

AANTREKKELIJKE PRIJZEN

Betaal geen abonnements- of activeringsvergoeding en beschik over transparante prijzen per transactietype. 

ALS JE BETAALPARTNER BIEDT WORLDLINE JE VOLLEDIGE ONDERSTEUNING

Met tientallen jaren ervaring en experts die op elk gebied gespecialiseerd zijn, is Worldline dé ideale partner voor jouw bedrijf. Als toonaangevende innovator bieden wij de nieuwste betaaltechnologie en kunnen we al jouw vragen die betrekking hebben op jouw bedrijfsactiviteiten beantwoorden. Zo maken we samen een betaalplan op maat.

NEEM CONTACT OP MET EEN BETALINGSEXPERT

 • *
 • *
 • *
 • *
 • *
 • *
 • *
 •  
 •  
 • *
 •  
   
 • This contact form collects your personal data so we can respond to your question(s). By clicking on the 'I agree' button below, you agree that your personal data will be used for this purpose. In our Privacy Policy you can read about how we protect and manage your submitted personal data.

   

   

  Bent u al klant en heeft u hulp nodig?

  Ons ondersteuningsteam helpt u graag verder bij het configureren van de Worldline oplossing.

  Support site ›

  Het beheren van dagelijkse betalingstaken is nu eenvoudiger dan ooit met onze nieuwe en intuïtieve Merchant Portal.

  Ontdek de Merchant Portal ›