Veilig omgaan met kaartgegevens: PCI DSS

Als acceptant van creditcards bent u verplicht te voldoen aan de strikte veiligheidsmaatregelen van de grote betaalkaartmaatschappijen: MasterCard, Visa, Discover en Diners Club, JCB, UnionPay en American Express.

Om het aantal frauduleuze kaarttransacties tot een minimum te beperken, hebben de betaalkaartmaatschappijen de standaard PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard) ingevoerd. Deze standaard bestaat uit eisen voor alle ondernemingen die creditcardgegevens verwerken, opslaan en/of versturen.

Specifieke eisen voor uw situatie 

Om te weten welke eisen op uw situatie van toepassing zijn, moet u de vragenlijst Self Assessment Questionaire (SAQ) invullen. Onze klanten ontvangen jaarlijks per e-mail een uitnodiging om deze vragenlijst in te vullen. Er zijn verschillende vragenlijsten, afhankelijk van de manier waarop u betalingen accepteert.

Als u niet voldoet aan PCI DSS 

Als uw bedrijf niet voldoet aan de PCI DSS-standaard en er worden kaartgegevens bij uw bedrijf onderschept en/of misbruikt, kan dat tot grote imagoschade leiden. Die kan zelfs uw bedrijfscontinuïteit in gevaar brengen. Mocht blijken dat u de kaartgegevens niet goed heeft beveiligd, dan kunnen de fraudekosten voor uw rekening komen.
Zorg dus dat u veilig betalingen accepteert via uw betaalautomaat, website en/of via e-mail/sms. Lees meer via onderstaande linkjes.