Fraudepreventie

De betaalkaart is een veilig en betrouwbaar betaalmiddel. Maar door de technische ontwikkelingen en de vindingrijkheid van fraudeurs kan het aantal fraudegevallen toenemen. Tenzij u er samen met ons voor zorgt dat fraudeurs bij u geen kans krijgen.

Lees meer over fraudepreventiemaatregelen bij acceptatie op uw betaalautomaat, via uw website of per post, telefoon of fax via de linkjes hieronder. 

Fraudepreventie bij acceptatie op uw betaalautomaat

Het accepteren van betaalkaarten op een betaalautomaat is snel en klantvriendelijk, omdat bij het verwerken van zo’n betaaltransactie de kaartgegevens op de EMV-chip (of magneetstrip) automatisch worden gecontroleerd. Lees meer.  

Fraudepreventie bij acceptatie via uw website

Betaalkaarten zijn een zeer gewild en betrouwbaar betaalmiddel. Helaas komt misbruik toch af en toe voor. Ook op internet. Om fraude te voorkomen is het daarom raadzaam goed op te letten. Lees hier meer over waarop u moet letten. De belangrijkste regel: gebruik uw gezond verstand.  

Fraudepreventie bij acceptatie via e-mail/sms

Betalingen accepteren via e-mail en/of sms is een goede uitkomst indien u veelal bestellingen ontvangt via telefoon, e-mail of website formulier. Door het gebruik van 3-D Secure is dit een veilige acceptatievorm, maar helaas kan ook hier misbruik van kaartgegevens voorkomen. Via de volgende link vindt u tips om fraude bij acceptatie via e-mail/sms te voorkomen.  

Risico monitoring programma’s

Om het risico op betwiste transacties (chargebacks) en fraude in het betalingsverkeer in de hand te houden, hebben de betaalkaartorganisaties ‘monitoring programs’ ontwikkeld.  over deze programma’s en de criteria die ervoor gelden.