Home / Nieuws / Nieuws overzicht hidden page / 2020 /

Reiniging van uw betaalautomaat

Reiniging van uw betaalautomaat

Richtlijnen voor de periodieke reiniging

Uitgebreide hygiëne en netheid in uw zaak zijn op dit moment belangrijker dan ooit – om uw medewerkers en uw klanten te beschermen. Via de betaalautomaat vindt veelvuldig contact plaats tussen uw klanten en uw medewerkers. Voor uw veiligheid en de veiligheid van uw klanten willen wij u er daarom aan herinneren uw betaalautomaat regelmatig schoon te maken. 

Waarom is het schoonmaken van mijn betaalautomaat belangrijk?

Uw betaalautomaat is een veelgebruikt contactpunt tussen uw klanten en uw medewerkers. Bacteriën en virussen verspreiden zich gemakkelijk, niet alleen door het contact met andere mensen, maar ook door het contact met voorwerpen zoals telefoons, computers, toetsenborden, deurklinken en ook betaalautomaten. Volgens studies kunnen coronavirussen zoals COVID-19 die zich op oppervlakken bevinden, meerdere uren of zelfs dagenlang besmettelijk blijven.

Hoe vaak moet ik mijn betaalautomaat schoonmaken?

Als slechts een handvol mensen per dag gebruik maakt van uw betaalautomaat, is een dagelijkse reiniging voldoende. Als er echter op een dag veel transacties worden uitgevoerd, raden wij u aan om uw betaalautomaat meerdere keren per dag schoon te maken.

Hoe reinig ik mijn betaalautomaat?

LET OP!
Gebruik geen sterk reinigingsmiddel. Het kan uw betaalautomaat beschadigen.

1.    Koppel uw betaalautomaat los van de netvoeding.

2.    Gebruik geen sterk reinigingsmiddel. Het kan het oppervlak van uw betaalautomaat beschadigen. Reinig uw betaalautomaat met een doekje op ethanolbasis of gebruik een vochtige doek met 70% ethanol. Spuit geen schoonmaakmiddel of desinfectie rechtstreeks op uw betaalautomaat.

3.    Reinig het display van de betaalautomaat met een zachte, droge antistatische doek.

4.    Vergeet niet uw betaalautomaat na het reinigen weer aan te sluiten op de stroomvoorziening.

Bijkomende richtlijnen voor uw veiligheid

  • Moedig uw klanten aan om contactloos te betalen.
  • Plaats een dispenser met desinfecterende gel naast uw betaalautomaat en spoor uw klanten en medewerkers aan om de gel te gebruiken.
  • De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) raadt aan om elk oppervlak waarvan u denkt dat het besmet kan zijn, te reinigen met desinfecterende middelen.

 

Door deze eenvoudige stappen te zetten helpt u uw klanten en medewerkers te beschermen. U biedt hen ook de zekerheid dat uw onderneming er alles aan doet om de verspreiding van besmettelijke ziekten te voorkomen.