FAQ's Betaalkaarten accepteren

 • Wat moet ik doen om creditcards te accepteren?

  Om creditcards te accepteren moet een contract worden afgesloten met een financiële instelling (de acquirer). Worldline is gespecialiseerd in elektronische betaaldiensten en biedt ondernemers de mogelijkheid om verschillende betaalkaarten op een snelle en veilige manier te accepteren. Meer informatie hierover kunt u via het formulier op deze pagina aanvragen.

  Nadat u een contract voor acceptatie van creditcards heeft afgesloten, ontvangt u van Worldline een MID (merchant id ofwel klantnummer). Dit MID dient u aan de terminalleverancier te geven en in uw administratie te bewaren. Afhankelijk van de werkwijze van de terminalleverancier voert de terminalleverancier deze nummers voor u in de terminal in of voorziet hij u van een handleiding waarmee u de contracten zelf kan invoeren. Nadat de gegevens in de terminal zijn ingevoerd kunt u de kaarten accepteren.

  Kan ik buitenlandse Maestro betalingen accepteren?

  Om buitenlandse klanten elektronisch te laten betalen, kunt u een Maestro of V PAY contract afsluiten en/of een aansluiting regelen voor creditcard(s).

  Wat kost een debit transactie?

  De tarieven voor een debit transactie worden niet door Worldline Nederland bepaald, maar door de verschillende aanbieders (de banken). Het is daarom niet mogelijk u een overzicht te geven van de kosten. Wij adviseren u contact op te nemen met uw bank.