FAQ's Vervanging betaalautomaat

 • Wat is contactloos betalen?

  Bij contactloos pinnen wordt de betaling direct van de rekening afgeboekt, net zoals bij een gewone pinbetaling. Dit gebeurt door de de bankpas tegen de betaalautomaat te houden. U hoeft deze niet in te voeren. Bij contactloos pinnen kunnen bedragen tot 25 euro zonder invoeren van een pincode worden betaald.

  Hoe werkt contactloos betalen?

  Bij deze vorm van betalen moet de bankpas of de mobiele telefoon kort tegen de NFC-lezer worden gehouden. Bij de YOMANI zit deze aan de zijkant van de automaat, bij de mobiele automaat de YOXIMO zit de NFC-lezer in de display van de automaat.
  Bij bedragen tot en met €25 is het niet nodig om een pincode in te toetsen. Bij bedragen boven €25 moet alsnog een pincode worden ingevoerd. Wanneer een kaarthouder aaneengesloten contactloze betalingen heeft gedaan zonder pincode, wordt bij het bereiken van de limiet van €50 ook gevraagd om een pincode in te voeren.

  Hoe kan ik op mijn nieuwe automaat dagtotalen ophalen?

  Op deze pagina kunt u de handleiding vinden van uw betaalautomaat. In deze handleiding vindt u ook de instructies met betrekking tot het ophalen van uw dagtotalen.
  Onder deze link vindt u informatie over de verschillen tussen het ophalen van de dagtotalen op de XENTA/XENTISSIMO ten opzichte van die van de YOMANI/YOXIMO.

  Kan ik retourpinnen op de nieuwe betaalautomaat?

  Via deze link leest u alles over retourpinnen.

  Kan ik printerrollen van de oude automaat gebruiken op de nieuwe automaat?

  De printerrollen van de XENTA zijn ook te gebruiken in de YOMANI. De printerrollen van de XENTISSIMO zijn ook te gebruiken in de YOXIMO.