FAQ's Uw betaalautomaat

 • Wat heb ik nodig om een betaalautomaat aan te sluiten?

  Dit hangt af van het soort betaalautomaat. Nadat u uw keuze op het bestelformulier heeft aangegeven, ontvangt u een orderbevestiging. In deze orderbevestiging staat beschreven wat u nodig heeft voor de aansluiting.

  Als u de betaalautomaat TCP/IP (via ADSL of kabel) wil laten communiceren, heeft u een voor PIN-gecertificeerde verbinding nodig. Vergeet niet om daarbij ook de optie PIN te bestellen. Zonder deze extra functionaliteit kunt u geen transacties verrichten. De mobiele versie werkt via het GSM of GPRS netwerk. Het afsluiten van het abonnement voor de Data-communicatie loopt via Banksys Nederland. Het is belangrijk dat er voldoende bereik is van het GSM-netwerk op de plaats waar u de betaalautomaat gaat gebruiken. Dit kunt u vooraf testen met een mobiele telefoon.

  Kan ik de tekst op mijn pinbon veranderen?

  Bij het invullen van de overeenkomst voor de Worldline betaalautomaat kunt u aangeven welke tekst u op de bon wenst. Als u dit later wilt aanpassen, kunt u de gewenste tekst (maximaal 4 regels) insturen via dit formulier. Worldline Nederland past de tekst aan en bij de eerstvolgende inbelactie van uw betaalautomaat wordt deze wijziging doorgevoerd. Normaliter wordt dit binnen 1 a 3 dagen afgehandeld.

  Waar bestel ik promotiemateriaal voor pinnen?

  U kunt deze materialen, zoals stickers of plafondhangers, gratis bestellen bij Currence via www.pin.nl.
  Om deze materialen te kunnen bestellen, dient u uw betaalautomaatnummer in te vullen. Dit nummer vindt u op iedere transactiebon achter 'kassanummer'. Het bestaat uit 6 of 8 karakters.

  Kan ik een Worldline betaalautomaat van iemand anders overnemen?

  Het is verstandig om eerst bij Worldline navraag te doen of deze betaalautomaat verkocht mag worden. Als alles in orde is, ontvangt u de nodige overnameformulieren.

  Waar kan ik printerrollen voor mijn betaalautomaat bestellen?

  Kijk op deze pagina voor meer informatie over printerrollen.

  Kan ik mijn huurautomaat kopen?

  U kunt in de overeenkomst voor de Worldline betaalautomaat kiezen tussen huur en koop. Als u eenmaal gekozen heeft voor huur verbindt u zich tot een vaste huurperiode van minimaal 36 maanden. Deze automaat kunt u niet kopen. Niet tijdens de huurperiode en niet na afloop van de huurperiode. Wel kunt u na afloop van de huurovereenkomst een nieuwe betaalautomaat aankopen. Geeft u dan wel duidelijk aan dat het gaat om vervanging van de huurautomaat.

  Welk type betaalautomaat is het meest geschikt voor mij?

  Werkt u op één locatie of reist u rond? Voor een taxichauffeur of marktkoopman is een mobiele automaat de enige optie.

  Als u op één plek werkt, is de volgende vraag: hoeveel transacties denkt u per dag te gaan verwerken? Bij een laag aantal (minder dan 20) kunt u volstaan met een betaalautomaat die bestaat uit een enkele unit.

  Als u meer transacties per dag verwerkt, kunt u beter kiezen voor een klassieke opstelling: een betaalautomaat die bestaat uit twee units, één voor de klant en één voor u.

  Als uw voorkeur uitgaat naar een kassagekoppelde betaalautomaat, moet eerst worden nagegaan of een koppeling bestaat tussen de kassa en de betaalautomaat van uw keuze.

  Op onze pagina voor betaalautomaten leest u meer over onze automaten.