Voorkom betwiste transacties bij acceptatie op uw betaalautomaat

 • Accepteer geen kaarten die vervallen zijn of die nog niet geldig zijn. 
 • Gebruik een EMV-gecertificeerde betaalautomaat. Acceptatie met een EMV-gecertificeerde betaalautomaat, in combinatie met de pincode, is sneller en veiliger dan een magneetstrip. Hebt u geen EMV-gecertificeerde betaalautomaat? Dan komt fraude die door EMV-technologie te voorkomen zou zijn geweest voor uw rekening. Raadpleeg voor het juiste gebruik de handleiding van uw betaalautomaat. 
  Ook als u gebruikmaakt van een EMV-gecertificeerde betaalautomaat, moet u uw transactiebonnen bewaren. 
 • Laat alle transacties boven de zogenoemde floor limit autoriseren. Een niet geautoriseerde transactie die u toch instuurt, wordt vaak een betwiste betaling. 
  Bij een betaalautomaat is de floor limit altijd 0 euro. Bij handmatig accepteren via sales slips is de floor limit maximaal 100 euro. 
 • Controleer of een vervalste of geskimde kaart wordt gebruikt. Vergelijk bijvoorbeeld de gegevens van de creditcard met de gegevens op de transactiebon. Raadpleeg voor meer controles ook onze Infogids
 • Stuur uw transacties binnen 7 werkdagen in. PaySquare moet transacties binnen 7 werkdagen na de transactiedatum indienen bij MasterCard, Visa, JCB en Union Pay. Een transactie die door u te laat is ingestuurd, kan een betwiste transactie worden. Zorg er dus voor dat u de transactie op tijd bij PaySquare ter verwerking aanbiedt. 
 • Gebruik bij terugboekingen dezelfde rekening (creditcard) als waarmee de oorspronkelijke transactie is gedaan en laat de kaarthouder de crediteringsbon tekenen voor een geslaagde creditering (zorg ervoor dat transactiebon en crediteringsbon kunnen worden vergeleken). Alleen dan kunt u bij een betwiste transactie aantonen dat u het geld hebt teruggeboekt. 
 • Geef bij voorkeur geen contant geld terug voor een artikel dat met een creditcard is betaald. 
 • Zorg ervoor dat een terugboeking (creditering of refund) meteen wordt verwerkt. 
  Als dit te lang duurt, kan de kaarthouder een 'chargeback' indienen. 
 • Controleer dagelijks de transactietotalen op dubbel verwerkte transacties. Maak in zo'n geval direct een creditering aan. Een dubbel verwerkte transactie wordt vaak een betwiste betaling.

Voor meer informatie over betwiste betalingen kunt u contact opnemen met een van onze servicemedewerkers via telefoonnummer +31 (0)88 765 7010.